Din handlekurv er tom.
Spøkelser (kakemenn)
Spiselige spøkelser til Halloween!
Liker du kakemenn? Du vet, disse bleikfeite kakene man spiser til jul? Ofte malt med konditorfarge? Her er en liten forsmak på julekaka, for jeg har laget spøkelser av dem!
Selv klarer jeg ikke å spise en eneste bit, så vonde syntes jeg de er, haha, men jeg veit jo at mange liker dem, og en annen ting – de er enkel å lage. De kan godt lages noen dager før de skal spises (oppbevares i tett pose eller boks)
Spiselige spøkelser av kakemanndeig (litt avhengig av hvor store du lager dem…det blir mange)
75 g smeltet smør eller margarin. Du kan også bruke flytende
300 g sukker
ca. 630 g hvetemel
3 dl melk eller vann
2 ts vaniljesukker
2 ts hornsalt
Slik gjør du:
1. Smelt smør/margarin – eller vei opp flytende
2. Tilsett væsken (melk eller vann) og rør inn sukkeret
3. Bland mel, hornsalt og vaniljesukker godt sammen i en egen bolle
4. Hell det tørre i det våte
5. Rør sammen med en sleiv eller lignende. Du kan godt bruke hendene dine også.
6. Pakk inn deigen og legg den kjølig i kjøleskapet. La den ligge i minimum to timer, eller til dagen etter.
7. Kjevle ut halvparten av deigen først, ca 1/2 cm tykk. er deigen klissete, bruk godt med mel over og under. Lag spøkelsene ved hjelp av en trinse (pizzaskjærer). Sett på plate. Bruk en liten utstikker eller enden av en sleiv til å lage øyne og munn. Pass på å lage hullene store, ettersom de vil krympe i ovnen.
8. Stek midt i ovnen på over/undervarme 180 grader i ca. 12-15 minutter, eller 175 grader varmluft i ca. 10 minutter.
9. Avkjøl på rist. Oppbevar i tett boks eller i en pose.






















