Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 49,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Spøkelser (kakemenn)

Spøkelser (kakemenn)

 

Spiselige spøkelser til Halloween!

Liker du kakemenn? Du vet, disse bleikfeite kakene man spiser til jul? Ofte malt med konditorfarge? Her er en liten forsmak på julekaka, for jeg har laget spøkelser av dem!

Selv klarer jeg ikke å spise en eneste bit, så vonde syntes jeg de er, haha, men jeg veit jo at mange liker dem, og en annen ting – de er enkel å lage. De kan godt lages noen dager før de skal spises (oppbevares i tett pose eller boks)

Spiselige spøkelser av kakemanndeig (litt avhengig av hvor store du lager dem…det blir mange)
75 g smeltet smør eller margarin. Du kan også bruke flytende
300 g sukker
ca. 630 g hvetemel
3 dl melk eller vann
2 ts vaniljesukker
2 ts hornsalt

Slik gjør du:
1. Smelt smør/margarin – eller vei opp flytende
2. Tilsett væsken (melk eller vann) og rør inn sukkeret
3. Bland mel, hornsalt og vaniljesukker godt sammen i en egen bolle
4. Hell det tørre i det våte
5. Rør sammen med en sleiv eller lignende. Du kan godt bruke hendene dine også.
6. Pakk inn deigen og legg den kjølig i kjøleskapet. La den ligge i minimum to timer, eller til dagen etter.
7. Kjevle ut halvparten av deigen først, ca 1/2 cm tykk. er deigen klissete, bruk godt med mel over og under. Lag spøkelsene ved hjelp av en trinse (pizzaskjærer). Sett på plate. Bruk en liten utstikker eller enden av en sleiv til å lage øyne og munn. Pass på å lage hullene store, ettersom de vil krympe i ovnen.
8. Stek midt i ovnen på over/undervarme 180 grader i ca. 12-15 minutter, eller 175 grader varmluft i ca. 10 minutter.
9. Avkjøl på rist. Oppbevar i tett boks eller i en pose.

 

Alle ingrediensene du trenger

Bland mel, hornsalt og vaniljesukker godt, sånn at hevemiddelet blir jevnt fordelt

Tilsett smeltet eller flytende smør/margarin i væsken

Rør inn sukkeret

Bland sammen før…

…det tørre tilsettes

Bland gjerne sammen med en sleiv (eller bare bruk hendene)

Så det ser sånn ut

Pakk inn i plast..

…og legg kjølig minimum et par timer

Her er halvparten av deigen kjevlet ut til ca. 1/2 cm

Bruk en trinse/pizzaskjærer og lag spøkelser

Bruk en utstikker eller enden på en sleiv og lag store hull til øyne og munn

For å få store hull, bruk gjerne en utstikker

 

Klare til steking

Happy Halloween!


Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Spøkelser (kakemenn..

  Spiselige spøkelser til Halloween! Liker du kakemenn?...

Vaniljeboller

Søte, mjuke boller med hint av vaniljesmak. Høres...

Pumpkin spice cake

Høsten byr på saftige krydderkaker, og dette er...

Mammas eplekake

Det er endelig eplesesong, og alt dere vil...

Saftig grovbrød med..

Dere har trykket mine grove brødoppskifter til deres...