Din handlekurv er nå tom!
Trifle
Går det an å lage en enkel dessert ekstra staselig og fin? Svaret er ja! Trifle er en (britisk) dessert som lages litt på samme måte som vi her på bjerget lager kabaret. Dette er dessertversjonen, så i stedet for aspik kan du godt bruke søt gele. Støp den gjerne i bunnen. Så legges bær, krem og vaniljekrem lag på lag. Jeg har lenge sett med misunnelse på de vakre trifle-bollene engelskmennene bruker til denne desserten. En sånn bolle er å få kjøpt over alt i UK, men ikke i Norge. Ei heller denne bollen (jeg bestilte den fra UK).
La meg si det først som sist: den bollen her er FOR diger for vår familie på fire. Trodde jeg hadde nok av både krem, vaniljekrem og bær, men dengang ei. Så, før du finner fram den største bollen du har i skapet – tenk litt over hvor mange som skal ha dessert. Kanskje klarer du deg med en liten bolle?
Den fjonge glassbollen er som du ser fylt med bær og krem, men det du ikke ser er at jeg har lagt flere lag med sukkerbrød i mellom bær, vaniljekrem og krem. Jeg brukte noe avskjær som jeg hadde i fryseren, du kan godt bruke skiver av rullekake. For å få sånne søte små ruller av rullekake har jeg delt rullekakebunnen på langs og laget to søte små ruller i stedet for en. For å få pene stykker av kaken anbefaler jeg å fryse rullekakene og skjære stykker av den mens den enda er halvfrossen.
Jeg liker vaniljekremen best når den er blandet med bløtpisket kremfløte, men det bestemmer du selv. I min bolle har jeg brukt både vaniljekrem blandet med krem og vanlig pisket krem.
Trifle (til 4-6 personer)
Gele (støp gjerne et lite lag i bunnen av bollen)
Vaniljekrem (lag gjerne halv porsjon om bollen din ikke er så stor)
Rullekake
3 dl pisket kremfløte
Bær
Slik gjør du:
1. Lag rullekake. Putt den gjerne i fryseren.
2. Lag vaniljekrem. Avkjøl i kjøleskap.
3. Pisk kremfløte. Sett kjølig til du skal legge alt sammen.
4. Skyll og tørk bær.
5. Rør opp vaniljekremen med litt pisket kremfløte.
6. Legg sammen desserten, lag for lag med bær, vaniljekrem/ krem og kake.
7. Sett kjølig frem til servering.
Liv Marit Dramstad
Så veldig fristende ut. Den blir nok laget til 17 mai.
Live Berit Kramblad
Enig søster, denne så veldig god ut. Skal vi lage når vi er hjemme til sommeren?
Sabine Lura
Hei, kan jeg spørre hvor du kjøpte bollen? Om du husker? Ellers, takk for en fin blogg 🙂
Elin Krem.no
Den er kjøpt på en engelsk nettside jeg dessverre ikke husker navnet på..