Din handlekurv er nå tom!
Granola
Frokost, lunsj, dessert eller kveldskos?
Jeg synes granola smaker best når den er godt røstet. Det er en hårfin balanse, for blir den brent er den bare å kaste. Pass derfor på å røre i blandingen med jevne mellomrom mens den står i ovnen. Bær og gresk yoghurt er en sikker vinner, men granola smaker også godt med syrnet eller søt melk, crème fraiche, vaniljesaus eller is.
Som søtt tilbehør kan du også bruke rørte bær eller syltetøy. Serveres med litt flytende honning på toppen.
Legg lagvis bær, granola og gresk yoghurt i et glass. Ha på litt flytende honning på toppen. Nyt.
Elins granola
2 dl havregryn 1.5 dl cornflakes 1/2 dl linfrø 1/2 dl solsikkekjerner 3 ss kokosmasse 25 g valnøtter 25 g pistasjnøtter 50 g hasselnøtter 1/2 ts kanel 1/2 dl nøytral olje (eks. solsikke eller raps) 2 ss brunt sukker eller vanlig sukker 1 ts vaniljesukker 1 ts salt 7 ss flytende honning tørket frukt etter ønske gresk yoghurt eller annen yoghurt |
Knus cornflakes med hendene, hakk nøtter grovt. Bland alt det tørre godt sammen i en bolle. Ha sukker, olje og honning i en kjele. Gi det et oppkok til sukkeret har løst seg opp. Bland det flytende med det tørre og spre det ut på en bakeplate med bakepapir. Sett i ovnen på 160 grader i ca. 15 minutter. Pass på at det ikke blir brent. Etter at blandingen er avkjølt tilsettes evt. tørket frukt. Has på et glass med tett lokk.
Leena
1 teskje med salt ble altfor mye:.(
Står det riktig i oppskriften?
Konditor-Elin
Ja, det er riktig – en teskje skal knapt kunne smakes. Jeg pleier alltid å glemme det, så neste gang – bare sløyf det om du vil.
yana0678
Synes det er veldig mye sukkeret i oppskriften. Når jeg lager granola så blir bare sunt. Uten olje og sukker. Det var vitsen med å lage sin egen granola uten sukker siden i butikkene selges med alt for mye sukker.
Konditor-Elin
Smak og behag yana. Du kan gjerne kutt ut/ ned på sukker og honning + oljen (den vil da ikke henge særlig godt sammen). Uansett er min granolaoppskrift ikke være i nærheten av sukker og oljemengde du finner i de kjøpte variantene.
Leena
Da prøvde jeg igjen med en kvart teskje salt. Og det er hittil den beste granolaen jeg har smakt:-))))
marit hansen
må jeg ha nøtter? jeg er allergisk for alt utenom peanøtter (og det kun i små mengder)…
Konditor-Elin
Nei, selvfølgelig må du ikke det. Øk heller mengde på de tingene du godt kan like (som du tåler).
marit hansen
tusen takk. 🙂
Wenche
Hvor lenge er denne holdbar?
Konditor-Elin
I tett boks er den holdbar et par måneder eller lenger. Om sommeren kan den ha litt kortere holdbarnet, ettersom nøttene kan bli harske i varmen, men har aldri opplevd at det har skjedd. (Fordi granolaen har blitt spist opp i løpet at et par uker..)
hilde
Kan en tilsette noe annet en havrgryn? noe som er glutenfritt
Konditor-Elin
Hei Hilde! Havregryn kan du få kjøpt glutenfrie (helt fri for gluten – fra axa) – ellers er jeg usikker på hva du kan erstatte det med. Risflak kanskje?