Din handlekurv er nå tom!
Enkel bløtkake med jordbær
Morsdagskake, liten, bløt og god
Denne oppskriften er også å finne i den nye boken min 🙂
Sukkerbrød (til 22 cm i diameter)
4 egg
100 g sukker
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
Ca. 4 dl kremfløte tilsatt ca. 3 ss sukker
1-2 kurver jordbær (eller bær etter ønske)
Slik lager du kakebunnen:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Sikt mel og bakepulver.
3. Vend det forsiktig inn i eggedosisen.
4. Kle bunnen av springformen med bakepapir og hell massen i formen.
Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca. 30 min.
Slik lager du bløtkaken:
1. Velg hvor mange lag med krem du vil ha i kaken. Ofte holder det med ett lag i en liten bløtkake. Legg hånden på toppen og vri på kakebunnen, samtidig som du skjærer inn mot midten. Bruk en skarp kniv, gjerne en sagekniv med tagger. Sylskarp fiskefileteringskniv fungerer også fint.
2. Pisk kremfløten med sukker til stiv krem og sett den i kjøleskap. Legg den nederste delen av kakebunnen på fatet kaken skal serveres på og dynk med fruktsaft, for eksempel jus. Du kan også bruke saften fra hermetikk. Knus en halv kurv jordbær med en gaffel og tilsett 1-2 ss sukker, bre halvparten utover. Ha på pisket kremfløte og stryk ut med en palett (stekespade). Gjenta prosessen med den neste kakebunnen. Legg på toppen til slutt – gjerne opp ned. Ved å legge den øverste bunnen opp ned får du en rett bunn med lys farge på toppen.
3. Stryk resten av kremen rundt kaken slik at den er helt dekket. Pynt med bær.
|
|