Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Enkel bløtkake med jordbær

Enkel bløtkake med jordbær

Bilde

Morsdagskake, liten, bløt og god 

Enkel, liten bløtkake som du lett får til å lage 
Den siste tiden har jeg vært travelt opptatt med å lese korrektur til den nye boken min som kommer i april. Det er superspennende, jeg gleder meg sånn til å vise den frem til dere! Boka heter «Alle kan bake» og inneholder alle krem.no-klassikerne, grunnoppskrifter, pyntetriks og masse, masse mer. Jeg skal fortelle mer senere når jeg får alt på plass. Gled deg, sier jeg bare!

Denne oppskriften er også å finne i den nye boken min 🙂 

​Liten bløtkake med krem og jordbær (4-6 personer)

Sukkerbrød (til 22 cm i diameter)
4 egg
100 g sukker
100 g hvetemel 
1 ts bakepulver 
Ca. 4 dl kremfløte tilsatt ca. 3 ss sukker
1-2 kurver jordbær (eller bær etter ønske)

Slik lager du kakebunnen:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Sikt mel og bakepulver.
3. Vend det forsiktig inn i eggedosisen.
4. Kle bunnen av springformen med bakepapir og hell massen i formen.
Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca. 30 min.

Slik lager du bløtkaken:
1. Velg hvor mange lag med krem du vil ha i kaken. Ofte holder det med ett lag i en liten bløtkake. Legg hånden på toppen og vri på kakebunnen, samtidig som du skjærer inn mot midten. Bruk en skarp kniv, gjerne en sagekniv med tagger. Sylskarp fiskefileteringskniv fungerer også fint.  

2. Pisk kremfløten med sukker til stiv krem og sett den i kjøleskap. Legg den nederste delen av kakebunnen på fatet kaken skal serveres på og dynk med fruktsaft, for eksempel jus. Du kan også bruke saften fra hermetikk. Knus en halv kurv jordbær med en gaffel og tilsett 1-2 ss sukker, bre halvparten utover. Ha på pisket kremfløte og stryk ut med en palett (stekespade). Gjenta prosessen med den neste kakebunnen. Legg på toppen til slutt – gjerne opp ned. Ved å legge den øverste bunnen opp ned får du en rett bunn med lys farge på toppen.

3. Stryk resten av kremen rundt kaken slik at den er helt dekket. Pynt med bær. 

Bilde

Pynt behøver ikke være vanskelig. Legg noen bær på toppen og skjær noen i biter og legg langs kanten. Mamma blir uansett kjempeglad for kake, vær du sikker. 
Be the first to write a review
No Comments

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...