Din handlekurv er nå tom!
Bløtkakestang med marsipan og vaniljekrem
Dansk bløtkake til farsdagen
Tre desiliter kremfløte holdt akkurat, men vil du ha rikelig med krem, pluss på et par desiliter. Pynten er laget ved å smelte 2-4 ruter med mørk sjokolade. Jeg smelter den i mikrobølgeovn sekunder på maks styrke et par ganger og rører til sjokoladen er smeltet. Eventuelt kan du smelte sjokoladen over en bolle med varmt vann. Lag et kremmerhus av papir eller bruk en skje og lag mønster.
Gåsebryst
3 egg 75 g sukker 75 g mel 3/4 ts bakepulver 3 dl kremfløte bringebærsyltetøy
|
Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. 2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen. 3. Stryk ut i en langpanne kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse. 4. Stek på 210 grader i 5-7 minutter. 5. Avkjøl bunnen litt før du snur den og drar av papiret. Del bunnen i 4 like store deler. 6. Stryk på syltetøyet på to av delene. Legg på de siste bunnene. 7. Bruk en sprøytepose og ha på vaniljekrem. 8. Pisk kremfløte med sukker og fordel på de to kakene. 9. Legg kakene på fatet du skal servere på før du kjevler marsipan. 10. Legg på marsipan og skjær bort det overflødig og pynt evt. med smeltet sjokolade. |
2.5 dl melk
2.5 dl fløte
100 g sukker
40 g Maisenna (jeg har økt mengde med 5 gram i forhold til vanlig oppskrift)
En halv vaniljestang
4 eggeplommer
Slik gjør du:
1. Pisk sammen eggeplommer maisenna og sukker i en bolle.
2. Hell melken/fløten i en kjele.
3. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen. (Også den hele stangen)
4. Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører.
5. Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Pass på at det ikke brenner seg.
6. Ha kremen i en avlang form og kle med plastfilm. Bør avkjøles hurtig.
|
|
Christine
Denne må jeg nok prøve!
Anne-Lise Pedersen
Denne skal jeg lage
Den ser veldig god ut 🙂
Hilda Marie
Tusen takk, Elin. Så kjempegod ut. Jeg elsker både vaniljekrem og marsipan. Ikke nye mel her, kan nok byttes ut ned mandelmel for cøliakiere.
Mmmm ser kjempegod ut. Jeg har støttet deg på Vipps. Flott, men litt trist, historie. Jeg var hybelboer 1 år, men ikke langt hjemmefra. 17 år, ( skolegang). Men jeg koste meg skikkelig! Men jeg vet hva det er å lengte, så jeg skjønner deg godt. Men resultatet; du ble enda flinkere!👏
Elin Krem.no
takk for fin melding <3 - det går veldig fint å bytte ut hvetemel med glutenfritt mel 🙂
Ane
Er det mulig å lage bare en kake ved å halvere oppskriften?
Elin Krem.no
Det må du gjerne, men det kan være litt vanskelig å lage et så liten rullekakebunn. Bare å prøve!