Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Formkake med rabarbra i stor langpanne

Formkake med rabarbra i stor langpanne

Flere har spurt etter en formkake som kan passe til en stor langpanne, og her er en saftig og søt kake du kan bruke, både til en 30 x 40 cm langpanne og til den store langpanna som følger med ovnen.

Den kaka du ser på bildet er laget i en 30X40 cm form og tok 35 minutter å steke (varmluft). Velger du å bruke den store langpanna som følger med ovnen vil steketiden kanskje bli noe kortere, ettersom den da ikke blir så tykk. Jo mer røre i forma, jo lenger tar det å gjennomsteke kaka.

Brukte 350-400 gram rabarbra, men jeg kunne brukt enda mer. Kaka er ganske søt, det passer fint med den syrlige rabarbraen, men bruk gjerne annen frukt eller bær. Blåbær, eple eller hermetiske fersken/ aprikos er også godt. Eller bringebær og rips. Her er det bare å prøve seg frem! Husk at jo mer frukt og bær du legger på, jo mer fuktighet tilfører du kaka. Det betyr at den tar litt lenger tid å gjennomsteke.

Rabarbra er best før St. Hans. Bruk helst nye skudd. Skrell den om skallet har blitt seigt (jeg brukte nye skudd og gjorde ikke det).

Bruk en bakepinne og stikk i midten av kaka når det nærmer seg slutten av steketiden. Henger det deig igjen på pinnen må den steke lenger.

Dra hele kaka ut av forma og over på rist. Da unngår du at den blir våt i bunnen.

Kaka trenger ikke kjølig, men med friske frukt og bær på toppen kan den mugne raskere i romtemperatur.

Formkake med rabarbra ( i 30 x 40 cm form eller i stor langpanne som følger med ovnen)
6 romtempererte egg
550 g sukker
375 g smør eller margarin
700 g hvetemel
4 ts vaniljesukker
2.5 ts bakepulver (ca. 10 gram)
2 dl melk eller vann
400-500 g rabarbra i biter (eller bruk annen frukt/bær)

Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
2. Tilsett smeltet smør/margarin.
3. Rør inn mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør til det ikke er mer klumper, men ikke for mye.
4. Tilsett melk/ vann.
5. Hell i langpanne, enten 30×40 cm eller den som følger med ovnen. Ha bakepapir i bunnen.
6. Del rabarbra i biter og fordel den på kaka. Strø gjerne på litt sukker på toppen. Evt. bruk annen frukt eller bær.
7. Stek ett hakk ned fra midten på 200 grader varmluft mellom 20-40 minutter, avhengig av hvor stor form du har. Bruk en bakepinne og sjekk. Henger det deig igjen på pinnen, la den steke litt til.
8. Dra kaka ut på en rist. Behøver ikke kjøling, men vær obs på at frukt og bær ofte mugner etter et par-tre dager når kaka ligger ute i romtemperatur.

Start med å piske romtempererte egg og sukker til eggedosis.
Tilsett smeltet smør/margarin, det tørre og så melk/ vann til slutt. Ikke rør for mye.
Hell røra i langpanne. Dytt ned biter av rabarbra.
Bruk gjerne en større langpanne, jeg kunne fint brukt dobbelt så mye rabarbra! Dryss på sukker på toppen.
Kaka stekte på varmluft i ca. 40 minutter. Med en mindre form hadde det gått raskere.
Saftig formkake som er holdbar i mange, mange dager.
Be the first to write a review
2 Comments
  • Anne Siv idsøe
    Svar
    Posted at 18:53, 12. juni 2022

    Hei- den ser helt nydelig ut.
    vil det være mulig å bytte ut melet med glutenfritt eller speltmel?
    Anne Siv

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...