Formkake med rabarbra i stor langpanne

Formkake med rabarbra i stor langpanne

Flere har spurt etter en formkake som kan passe til en stor langpanne, og her er en saftig og søt kake du kan bruke, både til en 30 x 40 cm langpanne og til den store langpanna som følger med ovnen.

Den kaka du ser på bildet er laget i en 30X40 cm form og tok 35 minutter å steke (varmluft). Velger du å bruke den store langpanna som følger med ovnen vil steketiden kanskje bli noe kortere, ettersom den da ikke blir så tykk. Jo mer røre i forma, jo lenger tar det å gjennomsteke kaka.

Brukte 350-400 gram rabarbra, men jeg kunne brukt enda mer. Kaka er ganske søt, det passer fint med den syrlige rabarbraen, men bruk gjerne annen frukt eller bær. Blåbær, eple eller hermetiske fersken/ aprikos er også godt. Eller bringebær og rips. Her er det bare å prøve seg frem! Husk at jo mer frukt og bær du legger på, jo mer fuktighet tilfører du kaka. Det betyr at den tar litt lenger tid å gjennomsteke.

Rabarbra er best før St. Hans. Bruk helst nye skudd. Skrell den om skallet har blitt seigt (jeg brukte nye skudd og gjorde ikke det).

Bruk en bakepinne og stikk i midten av kaka når det nærmer seg slutten av steketiden. Henger det deig igjen på pinnen må den steke lenger.

Dra hele kaka ut av forma og over på rist. Da unngår du at den blir våt i bunnen.

Kaka trenger ikke kjølig, men med friske frukt og bær på toppen kan den mugne raskere i romtemperatur.

Formkake med rabarbra ( i 30 x 40 cm form eller i stor langpanne som følger med ovnen)
6 romtempererte egg
550 g sukker
375 g smør eller margarin
700 g hvetemel
4 ts vaniljesukker
2.5 ts bakepulver (ca. 10 gram)
2 dl melk eller vann
400-500 g rabarbra i biter (eller bruk annen frukt/bær)

Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
2. Tilsett smeltet smør/margarin.
3. Rør inn mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør til det ikke er mer klumper, men ikke for mye.
4. Tilsett melk/ vann.
5. Hell i langpanne, enten 30×40 cm eller den som følger med ovnen. Ha bakepapir i bunnen.
6. Del rabarbra i biter og fordel den på kaka. Strø gjerne på litt sukker på toppen. Evt. bruk annen frukt eller bær.
7. Stek ett hakk ned fra midten på 200 grader varmluft mellom 20-40 minutter, avhengig av hvor stor form du har. Bruk en bakepinne og sjekk. Henger det deig igjen på pinnen, la den steke litt til.
8. Dra kaka ut på en rist. Behøver ikke kjøling, men vær obs på at frukt og bær ofte mugner etter et par-tre dager når kaka ligger ute i romtemperatur.

Start med å piske romtempererte egg og sukker til eggedosis.
Tilsett smeltet smør/margarin, det tørre og så melk/ vann til slutt. Ikke rør for mye.
Hell røra i langpanne. Dytt ned biter av rabarbra.
Bruk gjerne en større langpanne, jeg kunne fint brukt dobbelt så mye rabarbra! Dryss på sukker på toppen.
Kaka stekte på varmluft i ca. 40 minutter. Med en mindre form hadde det gått raskere.
Saftig formkake som er holdbar i mange, mange dager.
Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Anne Siv idsøe
    Svar
    Skrevet på18:53, 12. juni 2022

    Hei- den ser helt nydelig ut.
    vil det være mulig å bytte ut melet med glutenfritt eller speltmel?
    Anne Siv

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...