Din handlekurv er nå tom!
Bakte havrebomber med blåbær og sjokolade
Ikke kake, ikke pudding, men noe midt i mellom. Proppa av havre. Mettende, søtt og godt.
Jeg har leita etter noen sånne bakte kaker med havre og blåbær, men stort sett alt jeg finner av sånt er med banan. Det må du gjerne putte i (mer om det lenger ned), men akkurat i dag ORKA jeg ikke tanken på at det skulle smake banan. Derfor ble det litt mer honning i. Det kan du selv justere. Syntes du det blir for søtt – bare kutt ut noe av sukker/ honning.
Som sagt – dette er ikke kake. Heller ikke pudding, men det ligner litt. Her er hva du kan gjøre med oppskriften for å justere den til din smak:
– Bruk en brun banan, kutt ut 1/2 dl væske og noe av sukkeret
– Reduser sukkermengde om du vil
– Tilsett dobbelt så mye blåbær og dropp gjerne sjokoladen
– Kutt ut kanel om du ikke liker det
– Hakk noen nøtter eller mandler og bland inn (ca. 50 gram er fint)
Muffinsformene har jeg mekka sjæl ettersom jeg ikke hadde noen former igjen.
Bakte havrebomber (12 stk)
Bland i en bolle:
250 g lettkokte havregryn
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1-1.5 ts kanel
Rør sammen i en annen beholder:
2 egg
50 g brunt sukker (eller ta vanlig sukker)
25 g honning
2 dl melk
25 g flytende eller smeltet smør/ margarin
Bland det våte med det tørre. Rør inn:
75 g blåbær
50 g hakket sjokolade
Fordel på 12 muffinsformer og stek på 175 grader varmluft i 15-20 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.
Tips: Disse er best ferske. Putt i fryseren og ta opp den morgenen du ønsker å spise dem. Fint å la tine i veska/ sekken.
Line Salomonsen
Ser utrolig gode ut😃 Disse skal jeg prøve!
Runa Husom
Kjæmpe gode, brukte ikkje sjokolade.
Marja
Veldig godt og mettende..enda sunnere med chiafrø og lin frø, og mindre sukker.
Keth Helen Halvorsen
Fantastisk gode👍👍😁Takk så mye for deling🥰👏