Din handlekurv er nå tom!
Appelsinformkake med sprøtt lokk
Saftig formkake med marsipan
250 g sukker
250 g smør
150 g revet marsipan (50% mandler)
2 ts vaniljesukker
5 egg
revet skall og saft av 1 appelsin
1 dl melk
325 g mel
2 ts bakepulver
Topping
100 g smør
150 g sukker
¾1 dl melk/fløte
100 g mandelflak
Slik gjør du:
1. Rør smør, sukker og revet marsipan lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin).
2. Rør inn ett og ett egg.
3. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse.
4. Rør inn revet appelsinskall, appelsinsaft og melk til slutt.
5. Massen fordeles i en langpanne ca. 42×29 cm.
Topping: Kok opp smør, sukker og melk/ fløte og la det koke i 5-10 minutter. Ta av platen og rør inn romtempererte mandelflak.
Stekes på ca. 180 grader. Etter ca. 25-30 minutter tas kaken ut av ovnen. Stryk på toppingen og stek videre ca. 10 minutter til toppingen er gyllen.
Flere av formkakene jeg lagde til Opplysningskontoret for brød og korn finner du her
|
|
Pia
Hvor mye melk/fløte skal det være i toppingen?
Konditor - Elin
Nesten 1 dl, som det står i oppskriften 🙂
Bjørg Helen Kirkevold
Kjempegod kake. Hvordan er den å fryse?
Konditor-Elin
Fin å fryse, Bjørg!
Mona Karin
Har ikke appelsin i huset, kan jeg bruke sitron?
Konditor-Elin
Går helt fint 🙂
Mona Karin
Takk for raskt svar :😉 Prøver denne i dag 😁