Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Appelsinformkake med sprøtt lokk

Appelsinformkake med sprøtt lokk

Bilde

Foto: Christian Brun

Saftig formkake med marsipan

Har du rester av marsipan igjen fra jul? Her får du oppskrift på en av formkakene jeg lagde til Opplysningskontoret for brød og korn før jul. Den er fantastisk saftig og er laget med marsipan og smak av appelsin, samt et sprøtt lokk på toppen. En favoritt!
Langpannekake med appelsin, marsipan og sprøtt lokk
250 g sukker
250 g smør
150 g revet marsipan (50% mandler)
2 ts vaniljesukker
5 egg
revet skall og saft av 1 appelsin
1 dl melk
325 g mel
2 ts bakepulver

Topping
100 g smør
150 g sukker
¾1 dl melk/fløte
100 g mandelflak

Slik gjør du:
1. Rør smør, sukker og revet marsipan lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin).
2. Rør inn ett og ett egg.
3. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse.
4. Rør inn revet appelsinskall, appelsinsaft og melk til slutt.
5. Massen fordeles i en langpanne ca. 42×29 cm.

 Topping: Kok opp smør, sukker og melk/ fløte og la det koke i 5-10 minutter. Ta av platen og rør inn romtempererte mandelflak.

Stekes på ca. 180 grader. Etter ca. 25-30 minutter tas kaken ut av ovnen. Stryk på toppingen og stek videre ca. 10 minutter til toppingen er gyllen.

Flere av formkakene jeg lagde til Opplysningskontoret for brød og korn finner du her

Bilde

Foto: Christian Brun
Be the first to write a review
7 Kommentarer
  • Pia
    Svar
    Skrevet på08:58, 2. april 2015

    Hvor mye melk/fløte skal det være i toppingen?

    • Konditor - Elin
      Svar
      Skrevet på14:11, 2. april 2015

      Nesten 1 dl, som det står i oppskriften 🙂

  • Bjørg Helen Kirkevold
    Svar
    Skrevet på22:05, 10. desember 2015

    Kjempegod kake. Hvordan er den å fryse?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:07, 11. desember 2015

      Fin å fryse, Bjørg!

  • Skrevet på10:04, 29. januar 2016

    Har ikke appelsin i huset, kan jeg bruke sitron?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:07, 29. januar 2016

      Går helt fint 🙂

      • Mona Karin
        Svar
        Skrevet på10:32, 29. januar 2016

        Takk for raskt svar :😉 Prøver denne i dag 😁

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...