Amerikanske cookies med potetgull, sjokolade og saltstenger

Amerikanske cookies med potetgull, sjokolade og saltstenger

Picture


Slik gjør du:
1. Det kan lønne seg å veie opp/ ha alle ingrediensene klare før du setter i gang og blande sammen.
Rør sammen sukker, romtemperert smør og glykose i 2-3 minutter.
2. Tilsett egg.
3. Sikt inn mel, natron, bakepulver, vaniljesukker og salt. Ikke rør for mye.
4. Bland inn sjokoladedråper, kaffe, hakket Toffin og havregryn. 
5. Til slutt – knekk saltstengene i 3, knus potetgull litt sammen med hendene og knus kjeksen til grove biter. Vendes inn med hendene til det har blandet seg inn i deigen. 
6. Sett deigen i kjøleskap (jeg rullet min inn i plast til en pølse).
7. Etter en time eller to – lag små deigemner som settes på plata med godt mellomrom. Stekes på 190 grader i ca. 7-10 minutter. 
Småkakene inneholder blant annet potetgull, finmalt kaffe, saltstenger og hakket Toffin, men liker du heller peanøtter eller kanskje salte, sprø gullfisk – putt det i. Passer perfekt i denne smørja av en oppskrift. Deigen skal hvile minimum en time før de stekes, og puttes i ovnen rett fra kjøleskapet. Deigen kan du oppbevare kjølig i over en uke. Bare ta ut og stek når du får lyst på. Ikke lag emnene for store på plata, da blir de bare brent i kanten uten å være gjennomstekt. Størrelsen bør være som flate bordtennis-baller. Disse ser kanskje ikke særlig lekre ut, men bare vent til du får smaken på den feite herligheten. Jeg er allerede hekta!

Cookies fulle av digg

100 g smør
75 g sukker
75 g lyst brunt sukker
25 g glykose
1 egg
1 ts vaniljesukker
100 g finbakst mel
½ en halv teskje bakepulver
½ en halv teskje natron
en klype salt
75 g sjokoladedråper lys/mørk
50 g hakket Toffin
3 ts finmalt kaffe (ikke frysetørret)
20 g havregryn
25 g salt potetgull (litt tykt)
25 g saltstenger
4 stk havrekjeks

Bli-feit-i-en-fei-cookies 

Picture

Picture

Picture

Søtt, salt, fett og helt crazy. Her kommer enda en momofuku-inspirert oppskrift, som er synonymt med cookies med mye rart i. 
Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Roy Moyle
    Svar
    Skrevet på15:07, 16. mars 2017

    Hvor mye bakepulver og natron? Står bare ts…

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:23, 16. mars 2017

      Det skal være en halv teskje av hvert. Falt ut etter at jeg byttet font! Takk for tilbakemelding. Jeg retter!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Maipyntet ostekake

Ostekake er en klassiker på festkakebordet, men i...

Jubelkake

Lyst på en nydelig bløt og god kake...

Baskisk ostekake i b..

Baskisk ostekake er en trendy sak som måtte...

Maiboller 2024

Maimåned er rett rundt hjørnet og jeg har...

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...