Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Amerikanske cookies med potetgull, sjokolade og saltstenger

Amerikanske cookies med potetgull, sjokolade og saltstenger

Picture

Småkakene inneholder blant annet potetgull, finmalt kaffe, saltstenger og hakket Toffin, men liker du heller peanøtter eller kanskje salte, sprø gullfisk – putt det i. Passer perfekt i denne smørja av en oppskrift. Deigen skal hvile minimum en time før de stekes, og puttes i ovnen rett fra kjøleskapet. Deigen kan du oppbevare kjølig i over en uke. Bare ta ut og stek når du får lyst på. Ikke lag emnene for store på plata, da blir de bare brent i kanten uten å være gjennomstekt. Størrelsen bør være som flate bordtennis-baller. Disse ser kanskje ikke særlig lekre ut, men bare vent til du får smaken på den feite herligheten. Jeg er allerede hekta!

Cookies fulle av digg

100 g smør
75 g sukker
75 g lyst brunt sukker
25 g glykose
1 egg
1 ts vaniljesukker
100 g hvetemel
½ en halv teskje bakepulver
½ en halv teskje natron
en klype salt
75 g sjokoladedråper lys/mørk
50 g hakket Toffin (eller bare hakk 50 g mer sjokolade)
3 ts finmalt kaffe (ikke frysetørret)
20 g havregryn
25 g salt potetgull (litt tykt)
25 g saltstenger
4 stk havrekjeks (for eksempel bixit eller digestive)

Slik gjør du:
1. Det kan lønne seg å veie opp/ ha alle ingrediensene klare før du setter i gang og blande sammen.
Rør sammen sukker, romtemperert smør og glykose i 2-3 minutter.
2. Tilsett egg.
3. Sikt inn mel, natron, bakepulver, vaniljesukker og salt. Ikke rør for mye.
4. Bland inn sjokoladedråper, kaffe, hakket Toffin og havregryn.
5. Til slutt – knekk saltstengene i 3, knus potetgull litt sammen med hendene og knus kjeksen til grove biter. Vendes inn med hendene til det har blandet seg inn i deigen.
6. Sett deigen i kjøleskap (jeg rullet min inn i plast til en pølse).
7. Etter en time eller to – lag små deigemner som settes på plata med godt mellomrom. Stekes på 190 grader i ca. 7-10 minutter.

 

 

Picture

Picture

Picture

Søtt, salt, fett og helt crazy. Her kommer enda en momofuku-inspirert oppskrift, som er synonymt med cookies med mye rart i.
Be the first to write a review
2 Comments
  • Roy Moyle
    Svar
    Posted at 15:07, 16. mars 2017

    Hvor mye bakepulver og natron? Står bare ts…

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 15:23, 16. mars 2017

      Det skal være en halv teskje av hvert. Falt ut etter at jeg byttet font! Takk for tilbakemelding. Jeg retter!

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...