Din handlekurv er nå tom!
Amerikanske cookies med potetgull, sjokolade og saltstenger
Småkakene inneholder blant annet potetgull, finmalt kaffe, saltstenger og hakket Toffin, men liker du heller peanøtter eller kanskje salte, sprø gullfisk – putt det i. Passer perfekt i denne smørja av en oppskrift. Deigen skal hvile minimum en time før de stekes, og puttes i ovnen rett fra kjøleskapet. Deigen kan du oppbevare kjølig i over en uke. Bare ta ut og stek når du får lyst på. Ikke lag emnene for store på plata, da blir de bare brent i kanten uten å være gjennomstekt. Størrelsen bør være som flate bordtennis-baller. Disse ser kanskje ikke særlig lekre ut, men bare vent til du får smaken på den feite herligheten. Jeg er allerede hekta!
Cookies fulle av digg
100 g smør
75 g sukker
75 g lyst brunt sukker
25 g glykose
1 egg
1 ts vaniljesukker
100 g hvetemel
½ en halv teskje bakepulver
½ en halv teskje natron
en klype salt
75 g sjokoladedråper lys/mørk
50 g hakket Toffin (eller bare hakk 50 g mer sjokolade)
3 ts finmalt kaffe (ikke frysetørret)
20 g havregryn
25 g salt potetgull (litt tykt)
25 g saltstenger
4 stk havrekjeks (for eksempel bixit eller digestive)
1. Det kan lønne seg å veie opp/ ha alle ingrediensene klare før du setter i gang og blande sammen.
Rør sammen sukker, romtemperert smør og glykose i 2-3 minutter.
2. Tilsett egg.
3. Sikt inn mel, natron, bakepulver, vaniljesukker og salt. Ikke rør for mye.
4. Bland inn sjokoladedråper, kaffe, hakket Toffin og havregryn.
5. Til slutt – knekk saltstengene i 3, knus potetgull litt sammen med hendene og knus kjeksen til grove biter. Vendes inn med hendene til det har blandet seg inn i deigen.
6. Sett deigen i kjøleskap (jeg rullet min inn i plast til en pølse).
7. Etter en time eller to – lag små deigemner som settes på plata med godt mellomrom. Stekes på 190 grader i ca. 7-10 minutter.
|
|
Roy Moyle
Hvor mye bakepulver og natron? Står bare ts…
Konditor-Elin
Det skal være en halv teskje av hvert. Falt ut etter at jeg byttet font! Takk for tilbakemelding. Jeg retter!