Din handlekurv er nå tom!
Sjokoladepai med kaffesmak
Espresso-terte for sjokoladeelskere
Og jada, kaka er god, akkurat som jeg husket den, men den er veldig, veldig mektig! Jeg brukte en 70% sjokolade, og det ble kanskje i kraftigste laget. Mange syntes skarp sjokolade sammen med kraftig kaffe-smak en god kombinasjon. Hver sin smak. Personlig tror jeg en sjokolade som ikke har et så høyt kakao-innhold vil gjøre den mer spisevennlig for den yngre garde.
Først må du lage mørdeig!
Kle en pai-form eller en springform med mørdeig ca. 26-28 cm.
Espresso-terte
200 g smør
100 g (1 dl) espressokaffe (flytende, altså) Har du ikke espressokaffe, lag 1 dl knalllll-sterk kaffe.
80 g sukker
225 g mørk sjokolade
4 egg
120 g malte hasselnøtter
Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Smelt smør sammen med sjokolade og kaffe.
3. Bland sammen de to massene og vend inn nøtter til slutt.
4. Helles i formen og stekes i ca. 25 minutter på 180 grader.
|
|
Ellinor
Har lyst til å prøve espresso-terte. Går det greit om den lages dagen før den skal serveres?
Konditor-Elin
Det går kjempefint Ellinor!