Din handlekurv er nå tom!
Cookies med blåbær og hvit sjokolade
Kommentarer
Momofuku-inspirerte cookies
Momofuku Milk Bar er et bakeri i New York litt utenom det vanlige. De har spesialisert seg på å lage cookies, paier og kaker med sin helt spesielle vri, og dette er en oppskrift inspirert av det trendy bakeriet.
Oppskriften jeg har benyttet er omgjort noe ved at jeg blant annet har redusert sukkermengden en hel del. Mitt motto er å tilpasse oppskriftene slik at de blir sånn jeg liker dem. Så kan du gjøre dine endringer ved for eksempel å tilsette tørkede tranebær, aprikos eller nøtter. Hakket hvit sjokolade kan du erstatte med mørk. Hovedsaken er å finne smaken som passer deg best. Sånn blir nemlig nye favoritter til.
Cookies med blåbær og hvit sjokolade
225 g smør
100 g sukker
100 g lyst brunt sukker
70 g lys eller mørk sirup
2 egg
300 g hvetemel
½ ts bakepulver
¼ ts natron
130 g tørkede blåbær
100 g hvit sjokolade
Slik gjør du:
1. Rør sammen sukker, sirup og mykt smør til en kremete masse.
2. Rør inn eggene.
3. Sikt inn alt det tørre. Ikke rør for mye.
4. Vend inn hakket sjokolade og blåbær.
5. Legg små topper av deig på en bakeplate og sett kjølig i ca. en time eller pakk deigen inn i plast og la den ligge i kjøleskap minimum en time.
6. Skjær deigen i skiver på ca. 1 cm og stek på 180 grader i ca. 15 minutter.
225 g smør
100 g sukker
100 g lyst brunt sukker
70 g lys eller mørk sirup
2 egg
300 g hvetemel
½ ts bakepulver
¼ ts natron
130 g tørkede blåbær
100 g hvit sjokolade
Slik gjør du:
1. Rør sammen sukker, sirup og mykt smør til en kremete masse.
2. Rør inn eggene.
3. Sikt inn alt det tørre. Ikke rør for mye.
4. Vend inn hakket sjokolade og blåbær.
5. Legg små topper av deig på en bakeplate og sett kjølig i ca. en time eller pakk deigen inn i plast og la den ligge i kjøleskap minimum en time.
6. Skjær deigen i skiver på ca. 1 cm og stek på 180 grader i ca. 15 minutter.