Din handlekurv er nå tom!
Frokostmuffins med tørket frukt og bær
Muffins som metter
Oppskriften kan varieres og gjøres om. Jeg syntes tørket aprikos og blåbær gir god ekstra sødme, men du kan gjerne bruke annen frukt og bær, så lenge de ikke inneholder altfor mye væske. Honning kan erstattes med sukker, og liker du det søtt, tilsett litt ekstra honning eller sukker slik at det totalt blir 100-120 gram. Hakkede nøtter smaker også godt og gir et spennende tygg. For å gi muffinsen et litt crunchy frokost-preg har jeg strødd litt valmuefrø på toppen.
170 g hvetemel
50 g sammalt hvete fint
50 g havregryn
2 ts bakepulver
70 g flytende honning
2 egg
1 dl nøytral olje
2 dl melk
1 ts salt
40 g hakket aprikos
60 g blåbær (friske eller frosne)
Valmuefrø (valgfritt)
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakebolle
2. Pisk sammen egg, olje, melk og flytende honning.
3. Hell det flytende i det tørre og rør sammen til det ikke har klumper (skal ikke røres for mye).
4. Rør inn finhakket aprikos og blåbær til slutt.
5. Helles i muffinsformer og stekes på 180 grader 1 20-30 minutter.
Hedda
Disse lagde jeg i går, og syntes de var kjempegode. Men magen min er ikke så glad i honning, går det an å bytte ut dette med sukker? Eller kanskje sirup? Hvor mye sukker må jeg erstatte honningen med i så fall?
Konditor-Elin
Bruk det du liker og tåler – sukker eller sirup er fint. Tror du kan klare deg med 1 dl sukker (eller 70 g sirup)
Jenny aunsmo romstad
Hvor mange ble det?
Konditor-Elin
Det ble tolv
randi
hei konditor-elin, desse var supre!! eg kutta ut sammalt mjøl og dobla heller dosen med havregryn, så tok eg i to ts med ekte vaniljesukker, neste røre prøvde eg med kardemomme. godt begge deler, men eg held ein knapp på vaniljevrien;-) desse er perfekt søte i seg sjølv med aprikos/honning, så eg trur dei blir ekstra gode med ein real topping når ein skal slå til litt ekstra…så her er mat for den kaloriredde og den kaloriglade! dette må og vere perfekt hurtigmat i farta for små og store, eg hadde dei i frysen og syns dei er like gode etter eit par timar i brødskuffen eller på benken, beste helsing randi
Konditor-Elin
Tusen takk for utfyllende kommentar – det er alltid så hyggelig å få tilbakemeldinger og tips på nye måter og smaker man kan putte i oppskriftene mine. Takk Randi!