Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Granola

Frokost, lunsj, dessert eller kveldskos?

Granola servert med gresk yoghurt og bær får deg til å lukke øynene og kjenne sommerbrisen. 

Denne oppskriften har jeg laget ut i fra hva jeg hadde i skapet den dagen. Her er det et vell av variasjonsmuligheter, og liker du en ingrediens fremfor en annen, erstatt og sett sammen til en oppskrift du liker. I denne granolaen har jeg brukt valnøtter, pistasjnøtter og hasselnøtter, men bruk heller mandler eller cashewnøtter om du liker det. Putt gjerne i tørket frukt som for eksempel kirsebær, rosiner eller tranebær, det gjør den enda sunnere. Kanel er med å sette litt ekstra smak, men kan sløyfes.  

Jeg synes granola smaker best når den er godt røstet. Det er en hårfin balanse, for blir den brent er den bare å kaste. Pass derfor på å røre i blandingen med jevne mellomrom mens den står i ovnen.  Bær og gresk yoghurt er en sikker vinner, men granola smaker også godt med syrnet eller søt melk, crème fraiche, vaniljesaus eller is. 

Som søtt tilbehør kan du også bruke rørte bær eller syltetøy. Serveres med litt flytende honning på toppen. 

Legg lagvis bær, granola og gresk yoghurt i et glass. Ha på litt flytende honning på toppen. Nyt. 

Elins granola
2 dl havregryn
1.5 dl cornflakes
1/2 dl linfrø
1/2 dl solsikkekjerner
3 ss kokosmasse
25 g valnøtter
25 g pistasjnøtter
50 g hasselnøtter
1/2 ts kanel
1/2 dl nøytral olje (eks. solsikke eller raps)
2 ss brunt sukker eller vanlig sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts salt
7 ss flytende honning 
 tørket frukt etter ønske
gresk yoghurt eller annen yoghurt

Slik gjør du:
Knus cornflakes med hendene, hakk nøtter grovt. Bland alt det tørre godt sammen i en bolle. Ha sukker, olje og honning i en kjele. Gi det et oppkok til sukkeret har løst seg opp. Bland det flytende med det tørre og spre det ut på en bakeplate med bakepapir. Sett i ovnen på 160 grader i ca. 15 minutter. Pass på at det ikke blir brent. Etter at blandingen er avkjølt tilsettes evt. tørket frukt. Has på et glass med tett lokk.  

Be the first to write a review
12 Kommentarer
  • Leena
    Svar
    Skrevet på07:31, 14. april 2015

    1 teskje med salt ble altfor mye:.(
    Står det riktig i oppskriften?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på07:37, 14. april 2015

      Ja, det er riktig – en teskje skal knapt kunne smakes. Jeg pleier alltid å glemme det, så neste gang – bare sløyf det om du vil.

      • yana0678
        Svar
        Skrevet på09:34, 31. mai 2015

        Synes det er veldig mye sukkeret i oppskriften. Når jeg lager granola så blir bare sunt. Uten olje og sukker. Det var vitsen med å lage sin egen granola uten sukker siden i butikkene selges med alt for mye sukker.

      • Konditor-Elin
        Svar
        Skrevet på10:16, 31. mai 2015

        Smak og behag yana. Du kan gjerne kutt ut/ ned på sukker og honning + oljen (den vil da ikke henge særlig godt sammen). Uansett er min granolaoppskrift ikke være i nærheten av sukker og oljemengde du finner i de kjøpte variantene.

  • Leena
    Svar
    Skrevet på07:41, 18. april 2015

    Da prøvde jeg igjen med en kvart teskje salt. Og det er hittil den beste granolaen jeg har smakt:-))))

  • marit hansen
    Svar
    Skrevet på14:03, 14. juli 2015

    må jeg ha nøtter? jeg er allergisk for alt utenom peanøtter (og det kun i små mengder)…

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:18, 14. juli 2015

      Nei, selvfølgelig må du ikke det. Øk heller mengde på de tingene du godt kan like (som du tåler).

      • marit hansen
        Svar
        Skrevet på14:38, 14. juli 2015

        tusen takk. 🙂

  • Wenche
    Svar
    Skrevet på11:25, 10. august 2015

    Hvor lenge er denne holdbar?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på11:29, 10. august 2015

      I tett boks er den holdbar et par måneder eller lenger. Om sommeren kan den ha litt kortere holdbarnet, ettersom nøttene kan bli harske i varmen, men har aldri opplevd at det har skjedd. (Fordi granolaen har blitt spist opp i løpet at et par uker..)

  • hilde
    Svar
    Skrevet på19:35, 25. september 2015

    Kan en tilsette noe annet en havrgryn? noe som er glutenfritt

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på21:24, 25. september 2015

      Hei Hilde! Havregryn kan du få kjøpt glutenfrie (helt fri for gluten – fra axa) – ellers er jeg usikker på hva du kan erstatte det med. Risflak kanskje?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...