Din handlekurv er nå tom!
Müslibar
Energi til å holde ut reklamepausene
Müslibar
250 g ferdig müsliblanding (Müsli Frukt, First price)
100 g tørket fukt (jeg brukte litt gode rosiner, tørket aprikos og noen svisker)
evt. 30 g hvetemel
20 g sukker
80 g honning eller lys sirup
40 g nøytral olje
Slik gjør du:
1. Vei opp sukker, honning/sirup og olje og ha i en kjele. Varm opp til alt er smeltet og blandet.
2. Hakk den tørkede frukten (jeg hakket ikke rosinene)
3. Bland det tørre sammen og bland inn blandingen i kjelen.
4. Kle en form (ca. 20 cm x 28 cm) med bakepapir og klem blandingen godt sammen.
5. Sett i ovnen på 170 grader i 20-25 minutter.
Avkjøl noe. Bruk en stålskrape eller lignende og marker biter mens massen enda er litt varm. Avkjøles helt før bitene brytes ifra hverandre.
|
|
Heidi
Takk for energioppskrift! Ser digg ut, testes før neste skitur!
Sofasliter-Elin
Så bra, Heidi – du er så sprek, altså! Gå for gull med Elins energibar i sekken 🙂
Therese
Hei!jeg har prøvd ut oppskriften,men mine falt litt fra hverandre-«smulet»litt liksom når jeg skulle skjære den opp i biter. Har du noen ide om hva jeg kan ha gjort galt?er det for lite sirup? Jeg fulgte oppskriften…men de smaker utrolig godt da!selv om de smuler litt;)
Konditor-Elin
Hei Therese! Det er lite «bindemiddel» i denne oppskriften og mine hang ikke så veldig godt sammen de heller, men det var fordi jeg droppet å ha i noe mel. Hadde du i mel?
Therese
Ja, jeg hadde i litt mel…da prøver jeg uten neste gang:)
Konditor-Elin
For å få de fastere må du nok tilsette enda litt mer mel 🙂
Marit
Tusen takk for mange fine oppskrifter, jeg har fulgt bloggen din en god stund og har merket meg MANGE oppskrifter jeg ønsker å prøve ut:)
Konditor-Elin
Så hyggelig å høre Marit! Setter pris på sånne tilbakemeldinger 🙂
SOLVEIG
Jeg lurer på hvilken olje du bruker?
Konditor-Elin
Hei Solveig, jeg bruker rapsolje eller solsikkeolje.