Din handlekurv er nå tom!
Smuldrepai med epler
Apple crumble
Jeg hamstret norske epler i høst. Et par av posene har blitt liggende i kjøleskapet. Nå var det på tide å lage noe godt av dem, og da jeg spurte dere hva dere hadde lyst på var det stor stemning for smuldrepai med eple. Ja! Det er jo sååå godt!
Min epler (rød aroma) var skrukkete og hadde noen brune flekker her og der, men de smaker fortsatt utrolig godt. Har ærlig talt ikke prøvd å lage en epledessert med utenlandske epler, så fortell meg gjerne hva som er smart å velge hvis man ikke har tilgang på norske epler.
Til denne desserten har jeg brukt en litt smal form, det gjør at den trenger litt lenger tid i ovnen enn om forma hadde vært vid og rund. Min form sto i nesten 50 minutter. Det er bare å steike i vei, med denne desserten kan det ikke gå galt. Selv liker jeg at den har en skikkelig knasende god topp og lot den derfor stå fem minutter under grill-elementet helt på slutten.
500 g skrelte epler
65 g brunt sukker (eller ta det sukkeret du har)
50 g hvetemel
50 g havregryn
75 g smør
0.5 ts kanel
En neve (30-40 g) mandler (valgfritt)Slik gjør du:
1. Skrell epler – legg de i vann med litt sitronsaft så blir de ikke så lett brune.
2. Bland sammen sukker, kanel, havregryn og mel.
2. Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt.
3. Ha eplene i en form. Dryss smuldredeigen over. Stekes på 180 grader i ca. 30 – 50 minutter (avhenger av om formen du bruker er vid eller smal, som min) til eplene er møre og toppingen har en gyllen farge. Jeg satte på grill-elementet i ovnen de siste fem minuttene.
|
|
Yana
Den smuldrepai med epler smaker fantastisk 👌 har laget den for liten torsdag kos igår. Tusen takk for oppskriften 😉
Konditor-Elin
Bare hyggelig! Falt i smak her også -fantastisk god!
Inger-Johanne
Veldig god! Lagde uten mandel for et par dager siden og med i dag.
Anne Therese
Denne oppskrifta må testast 🙂 Har trua på at Kenzai eller Ambrosia kan være gode valg viss ein må bruke utenlandske, dei er saftige. Men har ikkje den syrlige smaken så dei norske, så blir ikkje heilt det samme sjølvsagt.
Konditor-Elin
Takk for tips!
Eivor Lømo
Høres deilig ut! Den skal jeg lage.
Går det bra å fryse den etter at den er stekt?
Elin Krem.no
Tja, vil ikke anbefale å fryse smuldrepai , men er det noe igjen er det bedre å fryse enn å kaste. (vil bli noe soggy etter opptining).
Anne S Hovrud
Tusen takk for nydelig oppskrift! Ble en hit her i huset☺️
Inger Johanne Sundby
Jeg fryser ofte smuldremiksen. Lager en stor porsjon og har det i en boks, så er det raskt å lage en smuldrepai.
Målfrid Høgstavoll
Hvor mye mandler skal det være?
Elin Krem.no
jeg har skrevet en neve (30-40 g)