Din handlekurv er nå tom!
17. mai-terte med vaniljekrem og bær
Det er snar 17. mai og kakefest! Jeg har laget en nydelig liten vaniljekremterte med bær. Klassisk og veldig, veldig god. I mangel på en rund form ble denne firkantet. Oppskriften passer også til en 23-24 cm stor rund paiform.
Dette er en kake som blir best om den settes sammen samme dag som den skal spises, men både paiskall, vaniljekrem og pikekyss kan lages ferdig på forhånd.
17. mai-terte med vaniljekrem (Til 4- 6 personer)
Mørdeig:
150 g hvetemel
100 g smør/ margarin
50 g melis
2 ss vann
Bruk romtempererte ingredieser, kna deigen sammen (bruk gjerne hendene) og legg den kjølig en halv time.
Vaniljekrem
2 eggeplommer
1 1/2 dl h-melk
1 1/2 dl kremfløte
50 g sukker
15 g maisennamel
1/4 vaniljestang eller 3-4 ts ekte vaniljesukker
Rør alle ingrediensene sammen i en kjele. Varm til kremen tykner. Hell over i en beholder og sett kjølig.
ca. 1.5-2 dl kremfløte
Jordbær og blåbær
Pikekyss
Slik gjør du:
Hvis du ønsker å dekorere med pikekyss bør disse lages en dag i forveg. Du kan også kjøpe ferdige.
1. Etter at mørdeigen har hvilt en halv time i kjøleskap, kjevle den ca. 1.5 mm tykk og ha den over i en firkantet paiform (med løs bunn) ca. 20 x 20 cm eller en rund form 23-24 cm.
2. Legg i et bakepapir (krøll det sammen før du tar det ut igjen) eller en kvalitets-plastfilm. Fyll på med tørre erter, ris eller bønner/ linser.
3. Stek på 175 grader Over/ undervarme eller varmluft i ca. et kvarter. Fjernt erter/ris. Stek videre til du har en gyllen farge på mørdeigen, ca. 10-15 minutter.
2. Pisk 1.5-2 dl kremfløte.
3. Rør opp den kalde vaniljekremen så den blir glatt, bland inn først litt av kremfløten, rør glatt, ha så i resten av den piskede kremfløten.
4. Stryk kremen ut i den avkjølte bunnen.
5. Dekorer med pikekyss og bær.
6. La kaken stå kjølig fram til den skal spises.
OBS. Pikekyss smelter i kontakt med fuktighet. Det kan derfor være lurt å vente med å legge dem på dersom kaken skal stå i kjøleskapet en stund før servering.