Pikekyss

Pikekyss

Lettvint godteri? Lag marengs. For å maipynte godbitene kjøpte jeg litt rødt og blått godteri i løsvekt og strødde på litt av mitt hjemmelagde kakestrøssel. Så lenge du setter temperaturen rundt 80 grader vil godteri og strøssel ikke miste fargen.

Vei eggehviten og gang med 1.5, så finner du sukkermengde. Bruk finkornet sukker. Det er å få kjøpt i butikker med større utvalg. Eller kjør sukkeret i en foodprocessor.

Pikekyss
2 eggehviter (60g)
90 g finkornet sukker

​Slik gjør du:
1. Sørg for å ha en helt ren bolle, fri for fettrester. Eggehvitene må være uten «gullfisker» – det vil si uten små rester av eggeplomme.

2. Pisk til du har et stivt skum. Tilsett ca. 1/3 del av sukkeret og pisk eggehviten stiv. Ha i resten av sukkeret litt etter litt. Pisk til du har en glatt, skinnende marengs.

3. Ha marengsen i en sprøytepose med stjernetyll (sprøytetut) og lag små pikekyss.

4. Steketid og temperatur: 80 grader varmluft 4-5 timer

Kan oppbevares i flere måneder lufttett.

Til å lage disse har jeg brukt en glatt tyll, stjernetyll og en tyll som heter Wilton 4b. Legg en glatt tyll i posen, så setter du bare på en ny tyll utenpå for å lage flere typer.

5 based on 1 reviews
9 Kommentarer
  • Marie
    Svar
    Skrevet på06:02, 7. mai 2022

    Hvaaa har skjedd med instagramkontoen din???

  • Anita
    Svar
    Skrevet på07:01, 7. mai 2022

    Ser ille gode ut.

    Finner deg ikke på Instagram.. hvs har skjedd?

  • Ksenia Borzenina
    Svar
    Skrevet på20:57, 7. mai 2022

    Kjære Elin, håper du snart får kontoen din tilbake! Si fra dersom det er noe vi, dine følgere, kan gjøre for å hjelpe deg nå. Savner deg på Insta! Men så glad for at du har denne siden og vi kan følge med på dine prosjekter her!

  • Gunhild Fløttum
    Svar
    Skrevet på23:18, 8. mai 2022

    Savner deg på instagram! Håper det ordner seg etterhvert!😊

  • Hilde
    Svar
    Skrevet på21:37, 4. juli 2023

    kan man tørke de raskere ved å bruke høyere temperatur?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Maiboller 2024

Maimåned er rett rundt hjørnet og jeg har...

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...