Banoffee – pai med smak av karamell, banan og bløt krem

Banoffee – pai med smak av karamell, banan og bløt krem

Picture

Picture

Picture

Eksplosivt godt

Dette er en svært enkel dessert å lage, men den inneholder et stort faremoment. Eksplosjonsfare. Du er herved advart.
Mange har meninger om hvordan man best lager dulce de leche (karamellisert kondensert melk) og jeg har valgt den metoden som kanskje er mest risikabel, men som krever minst av deg. Jeg koker hele boksen i vann i tre timer. Dersom du ikke har nok vann i kjelen, eller at vannet koker inn, vil du få en eksplosjon på kjøkkenet. Så, for at du skal få den silkemyke karamellkremen i paien og ikke spredt på veggene i kjøkkenet ditt, sørg for å bruke en stor kjele, fyll den full med vann, sett på timeren og sjekk med jevne mellomrom.

Les alternative måter å lage denne kremen på her. Du må også avkjøle boksen godt før du setter åpneren i den. Resten av kaken gjør seg nesten selv.

OPPDATERT: Nå kan du få kjøpt ferdig dulce de leche. Se i hylla der du kjøper vanlig søtet kondensert melk. 

Bunn:
300 g havrekjeks (eks. digestive)
120 g smør

Fyll:
1 boks søt kondensert melk (ikke vikingmelk)
2 dl kremfløte
1 ss sukker
2 bananer
20 g smeltet sjokolade til pynt

Slik gjør du:
1. Fyll en kasserolle med vann og legg boksen med søt kondensert melk i kjelen. Kok den i 3 timer. VÆR HELT SIKKER PÅ AT BOKSEN TIL ENHVER TID ER DEKKET MED VANN. Hvis ikke vil den eksplodere.
Avkjøles før den åpnes.

2. Knusk kjeks sammen med smeltet smør og press ut i en form ca. 24 cm. Stek på 180 grader i 7-8 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl. (Trinn 1 og 2 kan gjerne gjøres en dag i forveg)

3. Pisk kremfløte med sukker og skjær bananer i skiver. Stryk utover karamellkremen og legg på bananskiver. Bre utover bløtpisket krem. Pynt med litt smeltet sjokolade.

Picture

Picture

Picture

Be the first to write a review
8 Kommentarer
  • Gunn
    Svar
    Skrevet på00:38, 19. november 2014

    Hei
    Går det an å lage denne uten kondensert melk, men med annen karamellsaus ?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på01:31, 19. november 2014

      Hei Gunn, ja, det kan du. Eneste som kanskje vil skje er at sausen vil gjøre bunnen bløt, men kjør på – verd å prøve!

  • iris
    Svar
    Skrevet på09:53, 25. januar 2015

    Hello! I was wondering exactly how many ml of condensed milk do I have to use?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:43, 25. januar 2015

      Hi Iris, one can contains ca. 40 ml. That’s what you need.

      • iris
        Svar
        Skrevet på07:06, 26. januar 2015

        Thank you for the quick reply!

  • Amy
    Svar
    Skrevet på04:08, 3. april 2015

    Hi there,
    I have a little problem – I don’t have any pie pans. So should I bake this pie in a casserole dish, or a springform pan? If I do, should I line it with baking paper first, or maybe smear it with butter and sprinkle some flour on top?
    Sorry for so many questions, I’m a beginner at cooking.

  • Konditor-elin
    Svar
    Skrevet på07:46, 4. april 2015

    Use a springform pan. No paper, butter or flour needed.

  • Eli
    Svar
    Skrevet på19:13, 20. september 2016

    Du får kjøpt karamell kremen ferdig kokt på boks også:-):-):-):-)

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...