Din handlekurv er nå tom!
Bløtkake med Dr. Oetker Cream Fix
Har du fått med deg at det finnes et produkt som gir deg en fast, pisket kremfløte som ikke siger? Cream Fix fra Dr. Oetker er et pulver som tilsettes i kremen under pisking. Det gir deg en fast, sprøytevennlig og stabil krem som holder fasongen, uten å sige en millimeter.
Du har kanskje opplevd at det renner vann ut av spøryteposen med krem? Eller at det dannes vann nederst i bollen med pisket kremfløte? Det kan du nå gjøre noe med!
Mange lurer også på hvordan man kan få en stiv, fin krem som er fast nok til å sprøyte pisket kremfløte, som ikke siger på kaken?
For å få det til tilsettes en stabilisator som binder vannet i kremen. Da jeg jobbet som konditor tilsatte vi alltid et middel for å binde vannet i kremfløten, og endelig er det kommet et sånt produkt for hjemmebruk. Hemmeligheten heter Cream Fix fra Dr. Oetker . Pulveret selges i pakker a 3 stk og tilsettes i kremen rett før den er ferdigpisket. Du trenger 1/2 – 1 pakke for å gjøre kremen fast og stabil på 3 dl kremfløte. For god vaniljesmak, tilsett 2-3 ts Dr. Oetker vaniljesukker i kremen.
Du finner produktet hos Coop Obs og Mega, og i utvalgte Meny og Spar-butikker.
Slik bruker du Cream Fix:
1. Pisk kremfløten så den er «slapp».
2. Dryss inn pulveret sammen med sukker og evt. vaniljesukker.
3. Fortsett å piske til kremen blir fast (det går veldig raskt).
Vil du lese mer om hvordan Cream Fix fungerer, trykk her!
Maibløtkake
Sukkerbrød 24 cm
5 egg
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen. Helles i springform ca. 24 cm. Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca. 30-40 min.
Fyll og dekor:
6 dl kremfløte
5 ss sukker
2-3 ts Dr. Oetker vaniljesukker
1-2 pk Cream Fix
½ kurv jordbær
Jordbærsyltetøy
Pynt på toppen: 1 kurv av hver: blåbær, bringebær og bjørnebær
Pisk kremfløte halvstiv, tilsett sukker, vaniljesukker og Cream Fix. Del jordbærene i biter. Del kakebunnen i 3. Smør på syltetøy på bunnen, dryss på hakkede jordbær. Legg på pisket kremfløte. Stryk ut og gjenta med neste lag. Stryk opp kaken med krem. Fyll en sprøytepose med resten av kremen og sprøyt på dekor etter ønske. Pynt med bær.
Jeg har bakt denne kaken på instagram stories i dag, og her ser du noen bilder av hvordan jeg gjorde det:
Annonse. Innlegget er laget i samarbeid med Dr.Oetker Norge