Bløtkake med Dr. Oetker Cream Fix

Sponset / Bløtkake med Dr. Oetker Cream Fix

Har du fått med deg at det finnes et produkt som gir deg en fast, pisket kremfløte som ikke siger? Cream Fix fra Dr. Oetker er et pulver som tilsettes i kremen under pisking. Det gir deg en fast, sprøytevennlig og stabil krem som holder fasongen, uten å sige en millimeter.

Du har kanskje opplevd at det renner vann ut av spøryteposen med krem? Eller at det dannes vann nederst i bollen med pisket kremfløte? Det kan du nå gjøre noe med!

Mange lurer også på hvordan man kan få en stiv, fin krem som er fast nok til å sprøyte pisket kremfløte, som ikke siger på kaken?

For å få det til tilsettes en stabilisator som binder vannet i kremen. Da jeg jobbet som konditor tilsatte vi alltid et middel for å binde vannet i kremfløten, og endelig er det kommet et sånt produkt for hjemmebruk. Hemmeligheten heter Cream Fix fra Dr. Oetker . Pulveret selges i pakker a 3 stk og tilsettes i kremen rett før den er ferdigpisket. Du trenger 1/2 – 1 pakke for å gjøre kremen fast og stabil på 3 dl kremfløte. For god vaniljesmak, tilsett 2-3 ts Dr. Oetker vaniljesukker i kremen.

Du finner produktet hos Coop Obs og Mega, og i utvalgte Meny og Spar-butikker. 

Slik bruker du Cream Fix:
1. Pisk kremfløten så den er «slapp».
2. Dryss inn pulveret sammen med sukker og evt. vaniljesukker.
3. Fortsett å piske til kremen blir fast (det går veldig raskt).


Vil du lese mer om hvordan Cream Fix fungerer, trykk her!

Maibløtkake

Sukkerbrød 24 cm
5 egg
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen. Helles i springform ca. 24 cm. Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca. 30-40 min.

Fyll og dekor:
6 dl kremfløte
5 ss sukker
2-3 ts Dr. Oetker vaniljesukker
1-2 pk Cream Fix
½ kurv jordbær
Jordbærsyltetøy
Pynt på toppen:  1 kurv av hver: blåbær, bringebær og bjørnebær

Pisk kremfløte halvstiv, tilsett sukker, vaniljesukker og Cream Fix. Del jordbærene i biter. Del kakebunnen i 3. Smør på syltetøy på bunnen, dryss på hakkede jordbær. Legg på pisket kremfløte. Stryk ut og gjenta med neste lag. Stryk opp kaken med krem. Fyll en sprøytepose med resten av kremen og sprøyt på dekor etter ønske. Pynt med bær.

Jeg har bakt denne kaken på instagram stories i dag, og her ser du noen bilder av hvordan jeg gjorde det:

Jeg rører sammen sukker, vaniljesukker og Cream Fix fra Dr. Oetker i en beholder og tilsetter det i kremen når den er blitt litt stiv. Så pisker jeg videre til kremen er fast. Ta det rolig, det går fort! I dag brukte jeg 1 pakke Cream Fix til 6 dl kremfløte. (Grunnen til at jeg blander det sammen er for å unngå at Cream Fix klumper seg)
Del bunnen i tre. Stryk på syltetøy etter ønske, del opp jordbær og stryk ut kremen jevnt. Gjør det samme på neste lag, stryk til slutt kaken opp med krem utenpå og på toppen.
Ha kremen i en sprøytepose, sett i en stjernetyll om du har. Lag små kremtopper. Ser du hvor lett og samtidig så stabil den kremen er? Jeg er imponert!
Del jordbær og legg på toppene. Kunne godt avsluttet dekoreringen her, men ville ha litt mer bær på..
Der! Ferdig! Kan stå i kjøleskapet i flere timer før servering. Kremen holder seg like fint.
Her har jeg sprøytet krem på kanten også (har brukt en glatt tyll).
Holder fasongen hele selskapet gjennom.
Les mer om Cream Fix her

Annonse. Innlegget er laget i samarbeid med Dr.Oetker Norge

Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Blåbærmuffins med ..

Har du en rest med vaniljekrem i kjøleskapet?...

Enkel ananas-is

Pinse står for døra og det skal bli...

Hvetestang med kanel..

Jeg har bakt litt søt gjærbakst igjen! Denne...

Saftig rabarbrakake ..

Syttende mai er såvidt over, jeg kjenner det...

Eton mess

Legg på klatter med kremfløte, litt knuste marengs...