Din handlekurv er nå tom!
Créme brûlée
Silkemjuk kremdessert
Desserten skal være mjuk i konsistens, og ikke like fast som pudding. Derfor er det viktig å ta de små formene ut av ovnen på riktig tidspunkt. Brukte kokende vann i langpanna, og da tok det 20-25 minutter til formene var «woblete» i miten. Men det så mener jeg å si: den er fast, men du ser den har litt skjelving i midten når du tar den ut. (Den ene hvite formen er litt tykkere og trengte ca. 30 minutter). Lages gjerne en dag før de skal spises (eller la stå i kjøleskap 3-4 timer så de «setter» seg).
Brukte demerarasukker for å lage en tynt lag med karamell på toppen. Kjøp en liten brenner, da har du best kontroll, eventuelt kan du sette formene under en grill (har ikke forsøkt dette selv).
5 eggeplommer
75 g sukker
1/2 vaniljestang
3 dl kremfløte
1 dl melk
Slik gjør du:
1. Pisk sammen egg og sukker med en visp.
2. Varm fløte og melk til kokepunktet (med vaniljestangen + vaniljefrø).
3. Hell den varme melken i bollen med egg og sukker. Pisk sammen og hell alt gjennom en sikt.
4. Sett ildfaste former i en langpanne. Hell eggeblandingen i formene.
5. Sett langpanna i ovnen og hell i kokende vann til ca. midt på formene.
6. La stå til de er «woblete» i midten 160 grader ca. 20-30 minutter (avhenger av størrelse på former).
7. Avkjøles i kjøleskap (gjerne til dagen etter).
8. Strø på demerarasukker (eller vanlig sukker), brenn av med en brenner og server.
|
|
Janicke
Hva er måla på formene?
Konditor-Elin
Radius ca. 10 cm x ca. 4 cm høyde
Eva Jacobsen Oen
Hei
Har akkurat oppdaget din blogg og kjøpt boka di. Vi har en ting til felles: Begge er vi konditordøtre og det et vi stolte av.
Jeg har funnet min pappas håndskrevne oppskrifter fra 1930-tallet og det er spennende!
Hilsen Eva
Konditor-Elin
Hei Eva – så hyggelig å høre! Alltid spennende å finne gamle, håndskrevne oppskrifter. Så mange historier og så mye minner. Takk for hyggelig hilsen.
Mari
Vi har fått dampovn, og jeg lurer på om man kan bruke damp i stedet for å sette kaker som dette i vannbad?
KOnditor-Elin
Ja, det kan du! Er usikker på tiden den trenger i en dampovn (jeg mener å huske at det går raskere)
Nina Brattgjerd
Hei!
Har du et lite tips for at vaniljefrøene ikke synker til bunns??
Nina
Elin Krem.no
Dessverre, det har jeg ikke her.
Rikke Tuxen
Jeg har prøvd å lage disse så mange ganger, av og til blir de bra men ofte blir de kornete. Jeg vet ikke hva jeg gjør galt, men de er uspiselige når de blir så kornete. Vet du kanskje hva problemet kan være? ☺️ jeg har så lyst til å få til denne oppskriften, mamma lager den til perfeksjon (uten at vi forstår hvorfor mine blir kornete) og det er det beste jeg vet!
Elin Krem.no
Om de blir kornete er de overstekt. Egget koagulerer.