Daimkake

Daimkake

Picture

Sjokoladekake med bløt midte og nydelig daimkrem

Favoritt! Denne kaka har vi fått servert hos svigermor i mange, mange år. Den er nydelig god, og jeg har fått lov til å dele oppskrift.  
En klassiker vi aldri blir lei. Det er lite som kan gå galt her, dette er en superenkel, supergod kake som er rask å lage. Vil du lage den litt større kan du gjerne bruke en litt større form enn 24 cm. Da blir laget med krem på toppen også litt tynnere. 

Bunnen skal være myk i midten og for å få den fast, sett hele bunnen i kjøleskap (jeg satte den i fryseren for å få den fast fortest mulig). Så er det bare å piske krem, hakke daim, og vips er festkaka klar.

Takk for at jeg fikk dele oppskriften Jorunn!

Daimkake
200 g sjokolade
200 g smør
4 egg
2 dl sukker (175 g)
2.5 dl mel (175 g)
en klype salt (valgfritt)

Krem:
3 dl kremfløte
1.5 ss kakao
2 ss melis
1.5 ts vaniljesukker
ca. 150 g hakket daim (3 doble)

Slik gjør du:
1. Start med å smelte smør og hakket sjokolade. Smelt over vannbad eller i mikroovn. 
2. Pisk eggedosis av egg og sukker.
3. Bland sjokoladeblanding sammen med eggedosis. 
4. Sikt inn det tørre. Vend inn med en slikkepott.
5. Helles i en ca. 24 cm springform og stekes på 200 grader i 15 minutter (litt ned i ovnen). Den skal være bløt i midten.
6. Avkjøl bunnen og sett den kjølig (gjerne i fryser). 
7. Pisk krem tilsatt kakao, melis og vaniljesukker. Vend inn hakket daim. Smør kremen på den avkjølte bunnen og server. 

Picture

..klippet fra insta-storyen min. Smeltet smør + sjokolade helles i eggedosisen. Etter det vendes det tørre inn med en slikkepott
Picture

Picture

Picture

Kremen: Bløtpisket, tilsettes hakket Daim. Strykes utover en kald kake. 
Picture

En aldeles nyyydelig kake! 
11 Kommentarer
  • Lillian
    Svar
    Skrevet på15:35, 6. mars 2018

    Denne vil jeg teste ut- hørtes veldig god ut! Men hvilken sjokolade bruker du i kaka?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på18:15, 6. mars 2018

      Bruk det du liker😊 Jeg bruker som oftest vanlig mørk sjokoade, vil du ha den mer mektig kan du bruke mørk sjokolade med 70% kakao, vil du ha den mild, bruk lys sjokolade .

  • Marthe
    Svar
    Skrevet på21:43, 6. mars 2018

    Hei, og tusen takk for – vel, at du er du! Det er så gøy å følge deg på instastories, for jammen lyser du opp dagen min! 🙂 Jeg er en travel tobarnsmor med jobb opp etter ørene, som sjeldent prioriterer å bake. Men om noen bittesmå uker er det bursdagskalas for småtten – hvor lenge er denne kaka god? Kan jeg lage den 1-2-3 dager før servering? Denne måååå jeg bare lage! 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:34, 7. mars 2018

      Jada, denne kan du lage både 1,2 og 3 dager før dagen, men vent med å lage kremen til den skal serveres. Men du, den blir også god om du bare putter den i fryseren også. Instastories er gøy! Så stas at du liker 🙂

  • Skrevet på13:17, 7. mars 2018

    Herlighet, jeg får vann i munnen! Også Daim – en av mine soleklare favoritter 🙂

  • Eline
    Svar
    Skrevet på12:55, 8. mars 2018

    Hei! Denne kaka ser veldig god ut! Men skal det ikke bakepulver eller liknende i kaka? Og kan jeg sette hele formen i kjøleskapet/fryseren rett etter jeg har tatt den ut av stekeovn? Gleder meg til å prøve!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:16, 8. mars 2018

      Nei, det er ikke bakepulver i den – den skal være kompakt og mjuk. La den avkjøle noe før du setter den i kjøleskap/ fryser.

  • Tove
    Svar
    Skrevet på14:02, 11. mars 2018

    Kan den frysast med krem?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på17:53, 11. mars 2018

      Ja, det kan den, men kremen får litt store krystaller – spis den gjerne halvtint.

  • Kathrine
    Svar
    Skrevet på10:03, 20. mars 2018

    Hei. Vurderer å lage denne kaken, men har bare 20cm form… hvor lang steketid trenger den da tror du? Eller ville du ha skalert ned røren? I såfall med hvor mye?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:30, 20. mars 2018

      Bruk den formen du har, du. Trenger litt lenger steketid, men uansett skal denne være bløt i midten (må stå kjølig for å bli fast..)

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits