Din handlekurv er nå tom!
Gulrotkakemuffins med blåbær
Myke og saftige små (bittelitt sunnere) gulrotkaker med blåbær
Åh, jeg vet det. Jeg gjentar meg selv hver gang jeg lager noe godt her på bloggen. Sååå godt! Så enkelt! Men, hva skal man si, da?
Her sitter jeg og tygger på denne lekre, lekre kakebiten – blåbæra knaser i tennene og jeg kjenner på balansen mellom den saftige og myke gulrotkaka, den syrlige ostekremen og får plutselig små eksplosjoner av blåbær i munnen. Det er jo bare SÅÅÅ godt. Hvordan skal jeg få det formidlet?
Jeg prøver så godt jeg kan å uttrykke det med ord, men aller helst lar jeg bildene tale. Min tanke er at du virkelig skal få lyst til å smake. Klarer jeg å ta bra bilder har jeg egentlig ikke bruk for så mange ord.
Denne muffinsoppskriften er som du sikkert har skjønt lett som en plett og bare å røre sammen. Jeg gikk noen skritt fra døra og plukket en liten kopp med blåbær, men har du ikke skogen i umiddelbar nærhet, bruk gjerne kjøpeblåbær eller fryste bær. (Personlig liker jeg aller best de svarte skogsblåbærene, og ikke butikkbærene som er hvite inni og høstes fra busker). Du kan også lage denne oppskriften i en springform. Da vil den passe til en form på ca. 22-24 cm. Steketiden blir omtrent den samme.
Gulrotkakemuffins med blåbær (12 stk)
100 g sukker
50 g brunt sukker (eller ta det du har)
2 egg
1/2 dl smeltet smør/ olje
190 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 1/2 ts kanel
90 g finrevet gulrot (1 gulrot)
100 g blåbær
Blåbær til pynt.
Ostekrem
100 g nøytral kremost
35 g smør
60 g melis
1 ts vaniljesukker
1 ss sitronsaft
Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Sikt inn det tørre og rør det såvidt sammen.
3. Rør inn smør/olje og finrevet gulrot
4. Vend inn blåbær til slutt.
5. Ha i 12 muffinsformer og stek på 190 grader ca. 20-30 minutter (bruke en bakepinne for å finne ut om muffisnen er ferdig. Henger det deig igjen på pinnen må den stekes lenger).
Krem:
Rør sammen mykt smør og melis. Bland inn kremost, vanlje og sitron.
Stryk på ostekremen når muffinsen er avkjølt og pynt med blåbær.
|
|
|
|
Findus
Perfect timing! Jeg var akkurat på jakt etter gulrotkake. Dine superlativer har overtalt meg – det må bli disse!
Konditor-Elin
Og takk for det Findus!
Kirsten S Olsen
Disse var gode! Stor suksess 😊
Marte Staude
Hei Elin! Jeg har rødbeter i hagen og kunne gjerne tenk meg å bake med dem, rosa fine muffins..? Tror du denne oppskriften hadde funket?
Elin Krem.no
ja, det tror jeg sikkert blir bra. Eneste jeg er litt usikker på er smaken. Om rødbeten vil sette litt mer bitter smak på muffinsen? Det er jo bare å teste i vei, evt dra på litt ekstra med vaniljesukkeret:)
Anne Salvesen
Denne fikk vi servert som kake til kaffen igår. Utrolig god. Må prøves i disse blåbærtider.
Konditor-Elin
Enig – den bør prøves 🙂 Liker!
Linda
Oj, dette så godt ut! Har tittet litt rundt i bloggen din nå og kan konstatere at jeg har funnet en ny favorittblogg! Mye som må prøves her ja! :-
Konditor-Elin
Velkommen i kremgjengen Linda 🙂 Hyggelig at du liker bloggen min 😉
ellie
Ser fantastisk gode ut!! Kan de fryses (altså uten glasur)?
Konditor-Elin
Går helt fint!
Michaela Lunde Hatfield
Snarvei til superbaker/konditor denne siden her! Takk for super oppskrift!! Lagde disse med bare gulrot ved å legge til 90 gram gulrot istedenfor blåbær. Fungerte ypperlig.
Lise
Hei😊 Kan jeg bake disse uten blåbær?🥰 Skal bake gulrotmuffins til min sønns 9 års dag og farge kremen grønn ( gress ). Blir det 12 muffins av denne røra?
Elin Krem.no
du kan godt droppe blåbær, ja. Blir 12 stk.