Din handlekurv er nå tom!
Nøttepai med karamelliserte nøtter
Nøtterensk i skuffer og skap
Det enkleste er å lage denne terten fullstendig lukket med et mørdeigslokk. Jeg hadde mye nøtter og lagde dobbel porsjon og fikk for lite mørdeig, derfor prøvde jeg å lage noen uten lokk. Det er ikke særlig smart, ettersom det koker over i ovnen hvis du fyller formene for fulle. Dessuten er de håpløse å få ut av formene. Bruk derfor en springform ca. 24 cm, kle den med mørdeig (pass på at det ikke bli hull i deigen) ha i fyllet og brett inn litt av kanten over fyllet. Pensle med egg og legg på et lokk med mørdeig som klemmes godt på.
|
|
Lag først mørdeig som må hvile i kjøleskap minimum 30 minutter
Blanding 1:
100 g sukker
25 g glukose
1 ss sitronsaft
Blanding 2:
100 g sukker
75 ml fløte
15 g smør
20 g honning
175 g valnøtter (eller andre nøtter om du foretrekker)
Slik gjør du:
1. Lag mørdeig.
2. Smelt blanding 1 i en stekepanne (eller kjele) og la den få en fin og brun karamellfarge.
3. Kok opp blanding 2 og bland med blanding 1.
4. Grovhakk nøttene og rør inn. Avkjøl noe.
5. Kle en smurt springform (ca. 24 cm) og kle den med mørdeig (ca. 2 mm tykk).
6. Hell i nøttefyllet og brett litt av kanten på mørdeigen over nøttefyllet, pensle kanten med egg.
7. Kjevle ut et lokk av mørdeig (ca. 2 mm) tilpasset formen og klem godt sammen i kantene.
8. Pensles med egg før den stekes i 25-30 minutter på 180 grader, settes gjerne litt lavt i ovnen.
|
|