Din handlekurv er nå tom!
Ostebriks
Et bakverk man ofte kjøper i butikken: ostebriks. Jeg putta litt grovt mel i deigen og la på noen gode skiver med jarlsberg + brukte opp noen osterester. Hey, så godt det ble!
Disse kan du gjerne fryse og brøsje opp i en brødrister eller noen minutter i ovnen på ca. 120 grader.
Du kan selv bestemme hvor store briks du vil lage, jeg fikk 20 stk
Ostebriks
5 dl + 1 dl kaldt vann
20 g fersk blå gjær
12 g salt (1 ss)
500 g hvetemel
250 g sammalt hvete fin, eller fullkornsmel
2 ss olje
Osteskiver
Slik gjør du:
1. Elt sammen mel, kald væske og gjær i ca. 10 minutter. Ha i den siste dl under elting.
2. Tilsett salt og olje. Elt 5-7 minutter til. Sett opp farten slik at det blir ekstra kraftig elting de siste 3 minuttene.
3. Pakk bollen inn i plast/ træ en plasthette på og la hvile ca. en time på benken eller et par timer i kjøleskapet.
4. Bruk mel under deigen og kjevle den ut til et rektangel. Bruk en pizzaskjærer/trinse og del deigen opp i biter ca. like store som osteskivene du får i pakke.
4. Etterhev i ca. 30 -45 minutter. Sett ovnen på 280 grader.
6. Legg på ost på hvert deigstykke.
7. Sett rundstykkene midt i ovnen og kast litt kokende vann inn i bunnen av ovnen (ca. 1/2 dl) rett før du lukker ovnsdøra og skru ned til 240 grader. Er du redd for at ovnen din kan gå i stykker? Plasser en langpanne i bunnen (den må bli like varm som resten av ovnen).
8. Stek i ca. 8-10 minutter varmluft/ 10-12 minutter over/undervarme.
9. Avkjøl på rist.
Ksenia Borzenina
Takk for ny oppskrift, Elin!
Jeg er sikkert ikke alene som savner deg på Insta og er veldig glad for at vi fortsatt kan følge deg her ❤️
Lene Monica Øwre Kilen
Hvis jeg setter ei langpanne med vann i bunnen, kan jeg fortsatt steike på under- og over varme?
Elin Krem.no
Den bør fjernes etter de første 5-10 minuttene.