Ostebriks

Ostebriks

Et bakverk man ofte kjøper i butikken: ostebriks. Jeg putta litt grovt mel i deigen og la på noen gode skiver med jarlsberg + brukte opp noen osterester. Hey, så godt det ble!

Disse kan du gjerne fryse og brøsje opp i en brødrister eller noen minutter i ovnen på ca. 120 grader.

Du kan selv bestemme hvor store briks du vil lage, jeg fikk 20 stk

Ostebriks
5 dl + 1 dl kaldt vann
20 g fersk blå gjær
12 g salt (1 ss)
500 g hvetemel
250 g sammalt hvete fin, eller fullkornsmel
2 ss olje

Osteskiver

Slik gjør du:
1. Elt sammen mel, kald væske og gjær i ca. 10 minutter. Ha i den siste dl under elting.
2. Tilsett salt og olje.  Elt 5-7 minutter til. Sett opp farten slik at det blir ekstra kraftig elting de siste 3 minuttene. 
3. Pakk bollen inn i plast/ træ en plasthette på og la hvile ca. en time på benken eller et par timer i kjøleskapet.
4. Bruk mel under deigen og kjevle den ut til et rektangel. Bruk en pizzaskjærer/trinse og del deigen opp i biter ca. like store som osteskivene du får i pakke.
4. Etterhev i ca. 30 -45 minutter. Sett ovnen på 280 grader. 
6. Legg på ost på hvert deigstykke.
​7. Sett rundstykkene midt i ovnen og kast litt kokende vann inn i bunnen av ovnen (ca. 1/2 dl) rett før du lukker ovnsdøra og skru ned til 240 grader. Er du redd for at ovnen din kan gå i stykker? Plasser en langpanne i bunnen (den må bli like varm som resten av ovnen).
8. Stek i ca. 8-10 minutter varmluft/ 10-12 minutter over/undervarme. 
9. Avkjøl på rist.

Etter første heving, kjevle deigen ut i et rektangel.
Del deigen i biter.
Avskjæret lagde jeg to avlange rundstykker av.
Legg på ost. Jeg brukte Jarlsberg, samt noen osterester.
Stekte på pizzaeffekt (varmluft) 240 grader i 8 minutter.
Avkjøl på rist.
Disse ble veldig luftige og gode!



1Kommentar
  • Ksenia Borzenina
    Svar
    Skrevet på10:00, 21. mai 2022

    Takk for ny oppskrift, Elin!
    Jeg er sikkert ikke alene som savner deg på Insta og er veldig glad for at vi fortsatt kan følge deg her ❤️

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Halvgrove pestosnurr..

Sommer og varme er synonymt med lite matlyst...

Sitronboller

Sitronboller! Bare fordi jeg har tyta øra dine...

Skolebrød - mini

Hver siste fredag før skoleslutt har det blitt...

Formkake med rabarbr..

Flere har spurt etter en formkake som kan...

Pizza og pavlova lag..

Reklame. Hurra! Wilfa har kommet med en ny...