Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Ostebriks

Et bakverk man ofte kjøper i butikken: ostebriks. Jeg putta litt grovt mel i deigen og la på noen gode skiver med jarlsberg + brukte opp noen osterester. Hey, så godt det ble!

Disse kan du gjerne fryse og brøsje opp i en brødrister eller noen minutter i ovnen på ca. 120 grader.

Du kan selv bestemme hvor store briks du vil lage, jeg fikk 20 stk

Ostebriks
5 dl + 1 dl kaldt vann
20 g fersk blå gjær
12 g salt (1 ss)
500 g hvetemel
250 g sammalt hvete fin, eller fullkornsmel
2 ss olje

Osteskiver

Slik gjør du:
1. Elt sammen mel, kald væske og gjær i ca. 10 minutter. Ha i den siste dl under elting.
2. Tilsett salt og olje.  Elt 5-7 minutter til. Sett opp farten slik at det blir ekstra kraftig elting de siste 3 minuttene. 
3. Pakk bollen inn i plast/ træ en plasthette på og la hvile ca. en time på benken eller et par timer i kjøleskapet.
4. Bruk mel under deigen og kjevle den ut til et rektangel. Bruk en pizzaskjærer/trinse og del deigen opp i biter ca. like store som osteskivene du får i pakke.
4. Etterhev i ca. 30 -45 minutter. Sett ovnen på 280 grader. 
6. Legg på ost på hvert deigstykke.
​7. Sett rundstykkene midt i ovnen og kast litt kokende vann inn i bunnen av ovnen (ca. 1/2 dl) rett før du lukker ovnsdøra og skru ned til 240 grader. Er du redd for at ovnen din kan gå i stykker? Plasser en langpanne i bunnen (den må bli like varm som resten av ovnen).
8. Stek i ca. 8-10 minutter varmluft/ 10-12 minutter over/undervarme. 
9. Avkjøl på rist.

Etter første heving, kjevle deigen ut i et rektangel.
Del deigen i biter.
Avskjæret lagde jeg to avlange rundstykker av.
Legg på ost. Jeg brukte Jarlsberg, samt noen osterester.
Stekte på pizzaeffekt (varmluft) 240 grader i 8 minutter.
Avkjøl på rist.
Disse ble veldig luftige og gode!



Be the first to write a review
3 Kommentarer
  • Ksenia Borzenina
    Svar
    Skrevet på10:00, 21. mai 2022

    Takk for ny oppskrift, Elin!
    Jeg er sikkert ikke alene som savner deg på Insta og er veldig glad for at vi fortsatt kan følge deg her ❤️

  • Lene Monica Øwre Kilen
    Svar
    Skrevet på16:43, 3. januar 2023

    Hvis jeg setter ei langpanne med vann i bunnen, kan jeg fortsatt steike på under- og over varme?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...

Kneippbrød

I dag deler jeg en oppskrift på kneippbrød....

Eplekake med smuldre..

Det er norske epler i butikkene og mange...