Din handlekurv er nå tom!
Rabarbra-boller
Forfriskende skolebrød
Har du ikke rabarbra, putt bringebær, blåbær eller andre bær du måtte like oppi vaniljekrem-bassenget. Ja, jeg sier basseng, for på disse bollene skal det være RIKELIG med vaniljekrem. Før bollene skal stekes klemmer jeg ut et godt krater med fingrene og sprøyter i vaniljekremen så den går nesten helt ut til kanten.
Rabarbraen er forvellet i litt sukkerlake. Det er fordi jeg liker at den er helt mør. Det blir den ikke om du putter bitene helt rå i bollen. Steketiden er rett og slett for kort til at den kan bli myk. Kutt rabarbra i biter og la den få et oppkok i sukkerlake (50 g sukker og4-5 ss vann). Om du vil kan rabarbra også legges på etter steking.
Boller – grunnoppskrift
500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
en liten klype salt
Til denne oppskriften trenger du ca. 1/2 porsjon VANILJEKREM
2-3 stilker rabarbra, vaskes og kuttes i biter. Gis et oppkok i sukkerlake (50 g sukker og 4-5 ss vann)
Har du lest mine beste tips og triks på hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?
Slik maler du kardemomme selv
Slik gjør du:
1. Vei og mål opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett melk (romtemperatur eller kald) og deretter egg, smuldre gjær i bollen. Sett i eltekroken og start maskinen. Bland sammen til en deig.
2. Sett opp farten på maskinen og elt deigen godt. Virker deigen for fast, juster
med væske.
3. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 7–10 minutter.
4. Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5 minutter.
5. For å vite om deigen er ferdig eltet, ta glutentesten: Dra deig mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
6. Sett deigen et lunt sted til heving. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg et klede over bollen.
7. Del opp deigen i emner på ca. 60 gram. Trill de til boller og klem helt paddeflate.
8. Settes til etterheving i ca. 30 minutter. Lag en fordypning i midten av bollene og ha på vaniljekrem. Legg på rabarbra i midten. (du kan også legge på rabarbra etter steking).
9. Stekes på nederste rille på 220 grader i ca. 10 minutter eller på varmluft 200 grader i ca. 7-10 minutter.
10. Avkjøl og dryss evt på litt melis på toppen.
|
|
Rita Raastad
Kan disse fryses?
Elin Krem.no
Ja, det kan de