Din handlekurv er nå tom!
Risboller i langpanne
Latmannsversjonen av risboller
Som tenkt, så gjort. Eneste jeg gjerne skulle gjort om igjen var å bruke en litt større langpanne. Min ble i minste laget, med det resultat at flaket var vanskelig å løsne fra formen, og at «blokka» ble litt vanskelig å skjære i biter. Men pytt, det gikk da!
Følg bildene under, så ser du hvordan jeg har gjort det. Dette er forresten samme oppskrift som jeg bruker til Delfiakake.
250 g sjokolade (jeg bruker mørk)
4 ss sterk kaffe
1 pk kokosfett (Delfiafett)
2 egg
2-3 ss sukker
100 g puffet ris
Slik gjør du:
1. Kle en langpanne med bakepapir eller plast (bruk gjerne en vanlig langpanne str. 30 x 40 cm. Den jeg brukte er 25 x 30, da får du en tjukkere kake.)
2. Smelt sjokolade sammen med kaffe i mikroovn eller over vannbad (ikke rør for mye i sjokoladen)
3. Smelt delfiafett. Det skal være helt smeltet og litt varmt.
4. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bruk helst romtempererte egg.
5. Bland sjokolade i eggedosisen.
6. Tilsett smeltet fett litt etter litt.
7. Rør inn puffet ris.
8. Hell i langpannen og sett kjølig.
9. Hvelv riskaken ut av formen og del i to. Del deretter i lengder, som igjen deles i biter. Oppbevares i plastpose et kjølig rom.
|
|
|
|
Charlotte
Hei! Såå sykt digg, at jeg ikke har tenkt på å lage den i langpanne før…! Det skal gjøres… mener du den oppbevares best i pose eller i boks?
Konditor-Elin
Pose, helst litt kjølig (lav smeltetemperatur på kokosfett). De tørker ut ellers.
Jenny
Hvorfor «vanne ut» sjokoladen med så store mengder kokosfett? Synes det ødelegger smaken..
Konditor-Elin
Smak og behag…og tradisjon. Noen foretrekker den myke sjokoladen. Bruk gjerne mindre kokosfett. Da blir det også en hardere kake.
Berit R
Genialt! Og delikat!!! Tror jeg skal fikse disse til gubben over helga:)
Anne-Christine
Hvor mange gram er det i en pakke kokosfett? Her I USA er det vanskelig a finnes. Thank you for your reply.
Konditor-Elin
250 gram 🙂
Lone Å Kronstad
Hei elin! Èn pakke delfiafett- det er de pakkene på 250 gr?
Elin Krem.no
ja
Inger Lise
Hei. Smart med langpanne 😍 blir disse av den tørre sorten eller er de litt klissete?
Elin Krem.no
Skjønner ikke helt spørsmålet. De stivner.
julie fjærestad
100 puffet ris? 100 gram eller? 🙂
Elin Krem.no
haha, det er nok gram, ja..
Lynn
Kan denne lages uten Delfiafett? Jeg får ikke tak i Delfiafett nå. Hva kan man eventuelt erstatte Delfiafettet med?
Elin Krem.no
Du kan vende puffet ris i sjokolade, det er et alternativ, men da blir det en litt annen konsistens.