Din handlekurv er nå tom!
Sitronfromasj
Frisk klassiker
Mange kvier seg for å bruke gelatin, men hemmeligheten er å smelte gelatinen til den er rykende varm (uten at den koker) og at du blander kremene raskt sammen. Bruk bare det ytterste av skallet på sitrusfrukten (som du vasker godt). Du kan gjerne bruke lime og sitron i kombinasjon.
Fromasj er også godt i kake, da plasserer du en kakebunn i en kakeform og heller fromasjen over. Så må kaken settes til avkjøling slik at fromasjen stivner.
Sitronfromasj (6-8 personer)
2 eggeplommer
1 egg
75 g sukker
3 dl kremfløte
3 plater gelatin
1/2 dl sitronsaft
revet skall av 1 sitron
Slik gjør du:
1. Legg gelatin i kaldt vann:
2. Pisk eggedosis av egg, eggeplommer og sukker.
3. Pisk kremfløten bløt.
4. Bland krem og eggedosis.
5. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt de sammen med sitronsaft.
6. Rør sitronsaft med smeltet gelatin sammen med kremen. Tilsett revet sitronskall.
7. Hell i en bolle eller i porsjonsglass. La stivne i kjøleskap.
Desserten kan gjerne lages dagen i forvegen og smaker godt med for eksempel en god fruktsalat til.
|
|
|
|
Amanda
I dag lagde jeg den sitronfromasjen, den var kjempe god anbefales til alle. Men man bør ikke ha raspet sitronskall i, det ble bare til 4 personer når jeg lagde det men jeg fulgte oppskriften med punkt og prikk.
Konditor-Elin
Så fint å høre at du likte den! Dette med å beregne porsjoner er alltid vanskelig, kan hende liker noen å spise mer enn andre. Å bruke raspet sitron i gjør smaken av sitron enda bedre etter min mening, men liker du ikke de små kornene av sitronskall kan det bare sløyfes.
merete kvisla-johansen
Kan jeg bruke gelatinpulver istedetfor geltinplater, og i så fall hvor mye skal jeg da bruke ??
Konditor-Elin
Jeg tror 1 gelatinplate tilsvarer 1.5 gram. Bruker du 1 ts gelatinpulver der det skulle vært 1 plate tror jeg du har omtrent det samme.
Eirin
Hvordan smelte gelatinplater sammen med sitronsaften?
Konditor-Elin
Hei Eirin. Du varmer opp sitronsaften og rører ut gelatinen i den varme saften.
Britt
Så hyggelig at du henter frem en slik glemt klassiker! Sitronfromasjen hadde en trist sorti som økonomidessert på hotellenes koldtbord på 80-tallet – laget av pulver og med kunstig smak, lukt og farge. Din variant er elegant og ekte. Jeg serverer den nyttårsaften!