Din handlekurv er nå tom!
Suksessterte med firkløverglasur
Konfektbiter av suksessterte
De fleste svarte sin favoritt, men to hadde et annet forslag. De sa: lag to bunner med suksesskrem i mellom og bruk glasuren fra firkløverkaken på toppen. Argumentet var at suksessterte ofte blir veldig mektig, og det er jeg helt enig. Og sånn ble denne kaken til. Du har sikkert sett noe lignende i frysedisken på butikken, men denne varianten har jeg faktisk aldri smakt før.
Grunnen til at jeg valgte å lage kaka firkantet er fordi det var enklest (lenge leve latskapen). Bunnen er laget i en stor firkantet langpanne, du kan godt bruke andre langpanner også. Trikset er å ikke stryke ut bunnen så tynn at det blir knekkebrød etter steking. Joda, bunnene skal være litt tynne og knekker lett, men du kan godt lappe det sammen om det skjer.
Enkleste måte å dele opp denne kaken er å fryse den. Bruk en skarp kniv og del den opp mens den er småfrossen. Jeg liker best små biter av denne mektige herligheten og delte kaken på bildet enda en gang, slik at det ble firkanta konfektbiter.
ps. Husk at glasuren må koke en stund, hvis ikke vil den ikke stivne.
Krem:
4 eggeplommer
85 g sukker
1.5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
85 g meierismør
Bunn:
4 eggehviter
150 g melis
150 g malte mandler
Glasur:
1 dl sukker
1 dl fløte
2 ss smør
1 -2 ss lys eller mørk sirup
ca. 50 g Firkløver
Slik gjør du:
Bunn:
Stivpisk eggehviten med melis som has i litt etter litt. Vend inn malte mandler. Legg et bakepapir på en bakeplate og stryk utover massen (ikke for tynt).
Ovnstemperatur: 175 grader
Steketemperatur: ca.15-20 min.
Krem:
Bland eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og kok det opp under svak varme. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Kremen skal tykne og skal såvidt boble. For mye koking vil gjøre at den skiller seg. Avkjøl kremen noen timer. Pisk opp det romtempererte smøret og bland inn eggekremen. (Den kokte kremen og smøret skal begge ha romtemperatur når det piskes sammen).
Glasur:
Ha alle ingrediensene i en kjele. Rør godt mens det koker. Massen skal kokes i ca. 7-10 til minutter til den har sauskonsistens.
|
|
|
|
Lise
Mmmm, det ser veldig godt ut.
Da jeg var lita laga alltid min mor suksessterte med to bunner og kremen i midten, toppet med sjokoladeglasur.
Tror nok jeg må prøve med firkløvergalsuren :)!
Konditor-Elin
Takk Lise! Blir ikke fullt så mektig, syntes jeg. Veldig godt med sjokoladeglasur også 🙂
Linda
Min oppskrift på suksesskremen er annerledes, for den sier at smøret skal smeltes inn i kremen til slutt. Da blir kremen blank og myk, og jeg syns også den blir mindre mektig.
Men uansett, så ser det veldig godt ut med den karamellsjokoladeglasuren! Mmm.. 🙂
Konditor-Elin
Ved å piske smøret opp får du suksesskremen lettere en fast krem. Det er selvfølgelig smak og behag.
Linda
Ja, den bruker ganske lang tid på å bli fast, men det er verdt det 😉
Findus
Du gjør det svært vanskelig for en januarslanker, Elin… Godt det snart er februar :-b
Konditor-aldri-på-slankern-Elin
Haha Findus, du vet akkurat hva jeg mener om den saken 🙂 Men som du ser, vi er i slutten av januar…ventet i det lengste.
Thu van le
Hei prøvde oppskriften i dag bunnen ble så klissete og tynn hadde på en stekebrett lik på bildet. Kremen ble ikke fast hadde smøret på slutten og det ble klumper. Hva er feilen her?
Konditor-Elin
Marengsen kan ha blitt for lite pisket eller stått for lenge før den er blitt stekt. Størrelse på formen er avgjørende, bunnen skal ikke blir for tynn heller. Klumper i kremen kan tyde på at smøret ikke har vært temperert (nok) før det ble blandet inn.