Din handlekurv er nå tom!
Waleskringle
Kremfylt vannbakkels i ring
Skal du ha selskap eller har du noe å feire? Waleskringle er en tidløs klassiker som kanskje er blitt litt glemt? Dette er ikke en stor kringle, men en liten ring fylt med vanlig krem. Smaker også godt fylt med vaniljekrem.
Waleskringle lages tradisjonelt med butterdeig under vannbakkelsen, men den kan også lages uten. Dette er en liten walesring. Vil du lage en stor kringle, bruk 2-3 plater med butterdeig og hele porsjonen med vannbakkels.
1 plate frossen butterdeig (du finner den i frysedisken på butikken)
1/2 porsjon vannbakkelsdeig
Fyll kringlen med vaniljekrem blandet med krem (bland like deler pisket krem og vaniljekrem) eller med pisket kremfløte (5 dl tilsatt 4 ss sukker)
melisdryss på toppen
Slik lager du waleskringle:
1. Tin plate med butterdeig.
2. Lag kokt vaniljekrem.
3. Kjevle ut deigen og form den i en sirkel. Prikk med en gaffel og la hvile 30 minutter.
4. Kok vannbakkelsmasse.
5. Bruk tyll med stjernemønster (tyllen skal være inni posen). Ha i vannbakkelsmasse og sprøyt på ringen med butterdeig.
6. Stek ringen på 200 grader i 40-45 minutter. Avkjøl.
7. Bruk en kniv med sageblad og skjær av toppen av kringlen. Fyll kringlen med pisket kremfløte eller vaniljekrem blandet med pisket kremfløte .
8. Dryss på siktet melis rett før servering.
1. Tin plate med butterdeig.
2. Lag kokt vaniljekrem.
3. Kjevle ut deigen og form den i en sirkel. Prikk med en gaffel og la hvile 30 minutter.
4. Kok vannbakkelsmasse.
5. Bruk tyll med stjernemønster (tyllen skal være inni posen). Ha i vannbakkelsmasse og sprøyt på ringen med butterdeig.
6. Stek ringen på 200 grader i 40-45 minutter. Avkjøl.
7. Bruk en kniv med sageblad og skjær av toppen av kringlen. Fyll kringlen med pisket kremfløte eller vaniljekrem blandet med pisket kremfløte .
8. Dryss på siktet melis rett før servering.
|
|
Verdens beste kaffekake som pynter opp festbordet.
|
|
Inger Anne
Nå ble jeg rent nostalgisk… 🙂
Synes å huske at «alle bakere» hadde denne før (for 30-40 år siden…)
Og lurer på om der ikke var en varient med et tynt lag aprikossylteøy på nederste bunn, og så krokan i kremen ?
Konditor-Elin
Hei Inger Anne. Tror du er inne på noe når du skriver at dette var noe «alle bakere» hadde før i tiden. Det fantes sikkert også flere lokale varianter av fyll. Det du nevner har jeg aldri hørt om, men det kan jeg fint forestille meg ville smake godt i en vannbakkels.
Hatice
Hei! Fantastisk oppskrift men lurer på en ting er en butterdeigsplate en liten en av 5 som er i esken eller skjønte uke helt det? Fantastisk blogg også!
Konditor-Elin
Ja, det er en sånn plate jeg mener. Du kan gjerne bruke to også. Takk for fine ord!
Kristine
Denne ble helt nydelig! Laget vaniljekremen fra bunnen, og det var virkelig verdt ekstraarbeidet. Hadde i tillegg friske bringebær oppå fyllet. Denne kaka fortjener å løftes opp av glemselen.
Heidi Jensen
Har prøvd men hvor tynn kjevler dere ut butterdeigplata. Syns ikke den heva seg noe . Må kanskje bake noen ganger før man får det til. Heidi
Elin Krem.no
Butterdeigen skal ikke heve seg, det er derfor deigen skal knas godt sammen. Den skal være så tynn som mulig og bare være en tynn sprø skorpe.