Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Mine maifavoritter

Mine maifavoritter

Bilde

Bilde

Bilde

Begynner du planleggingen nå kan mye være gjort unna før den hektiske dagen! Her får du 30 av mine favoritter. 

Kake, dessert og bakst til feiringen både på skole, i barnehage, til frokost og fest

Her kommer mine tips til maifesten! Klikk på bildene for å komme til oppskriftene. Ønsker deg en feiende flott mai, kjære deg!

Bakst til frokost og lunsj

Frokosten starter grytidlig syttende mai. Og da er ingen ting bedre enn å ha gjærbakst i fryseren som du bare kan brøsje opp i ovnen. Så har du fersk bakst til frokost. Eller til lunsjen litt senere på dagen. Bare sett ovnen på varmluft, ca. 100-150 grader. Putt rundstykker eller små landganger inn i ovnen og la de ligge der i ca. 5-10 minutter. Eller lag grove scones i en fei. Smaker som rundstykker. 
Bilde

Luftige rundstykker med kokt potet
Bilde

Grove scones – ingen heving, bare sett rett i ovnen noen minutter og spis
Bilde

Grove landganger
Bilde

Havreloff

Kaker til skole og barnehage

Det skal bakes til skole og barnehage, og alle kjenner til kaoset som råder når «alle» skal hente fatet sitt, eller langpanna si. Som ikke er merket, fordi det rakk du jo ikke. Her kommer et tips: Finn en papp-plate. Klipp ut en firkant eller runding, stor nok til kaka di, eller bollene dine. Legg dobbel plate med papp om den er tynn og kle med aluminiumsfolie. 17.mai-komiteen vil takke deg for at du delte opp i passe store biter (ikke FOR store, de skal jo tjene litt penger også) og pakket den inn i plast eller folie når du leverte på skolen/ i barnehagen. Husk å merke bakverket dersom det er glutenfritt. Følger du mitt råd kan pappskiven med folie gå rett i søpla etter festen, og du behøver ikke sørge over tapt fat eller kakeform i etterkant. 
Bilde

Bollefoccacia med blåbær og vaniljekrem
Bilde

Hvetestang
Bilde

Kvikk-lunchkake, eller stor sjokoladekake i langpanne
Bilde

Eplekake i liten langpanne
Bilde

Solskinnsboller. Med eller uten melis…
Bilde

Tropisk aroma i langpanne

Kaker til festen

Mange skal bake til et selskap eller kanskje ha et selv? Tenkt praktisk! Blir det varmt? Lag en kake som ikke trenger kjøling. Finnes det kjøling? Lag en ostekake eller en kremkake. Som nevnt, god planlegging er viktig. Jeg pleier å bake opp sukkerbrødet i god tid og legge i fryseren. Det kan også fylles med krem og fryses, tas opp kvelden før selskapet (sett i kjøleskap). Så behøver du bare å pynte med litt pisket krem og bær på toppen på selve dagen. Da får du en saftig bløtkake. Eller lag en vannbakkelskringle, da vel. Elsker det! Bare med litt melis på. Så enkelt og så godt. Nei, nå begynner jeg å prate meg bort i alle kakene jeg har her…velg selv!   
Bilde

Verdens mest populære oppskrift på sukkerbrød
Bilde

Vaniljekrem lager du selvfølgelig selv med ekte vaniljestang
Bilde

Verdens beste, eller Kvæfjordkake. En skikkelig klassiker som aldri skuffer
Bilde

Min bløtkake til syttende mai er pyntet med en sølje…
Bilde

Vannbakkelskringle
Bilde

Kransekakekonfekt. Enkelt og kjempegodt 
Bilde

Sarah Bernhardt i langpanne
Bilde

Troikakake
Bilde

Suksessterte
Bilde

Marsipankake med jordbær
Bilde

Oreokake laget med marshmallows
Bilde

Key lime pie laget med kondensert melk
Bilde

Ostekake med gele

Desserter til festen

Is spiser man mye av på syttende mai. Is er noe alle liker. Derfor lagde jeg i år en pavlova med – nettopp – is. Bruk forskjellig type is, så får du litt farge på den. Og for all del – less på med bær! En annen dessertkake fylt med is finner du lenger ned på siden – det er rett og slett en bløtkakebunn fylt med iskrem. Nam! Men den kanskje mest populære er daimiskaka. Sukk. Nå får jeg nesten vann i munnen. Ha en kjempefin fest og en strålende syttende mai! 
Bilde

Pavlova med iskrem
Bilde

Bilde

Hjemmelaget is uten iskmaskin
Rabarbrapai med vaniljekrem
Bilde

Panna cotta med jordbærsalat
Bilde

Daim-iskake
Bilde

Jordbærdessert i glass
Bilde

Is-bløtkake

Æggedosisvise

Før i tiden spiste man alltid eggedosis på syttende mai. Da kan det passe med et vers av Æggedosisvise, skrevet av Henrik Wergeland, sånn på tampen :) 

ÆGGEDOSISVISE
17DE MAI 1840.


 (Mel. Og kjøre Ved og kjøre Vand etc.)J


Jeg har et Perlehumør idag,
som Æggedosisen ligner,
hvormed Værtinden vort/vor Vært vores Vennelag
paa Festens Morgen velsigner.
Ja jeg har faaet til Sjel og Liv
en Æggedosis og den var stiv.
Ja mit Humør,
bedre end før,
idag min Æggedosis ligner.


Be the first to write a review
No Comments

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...