Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Nyhet! Karamellisert melk – endelig i Norge

Nyhet! Karamellisert melk – endelig i Norge

Picture

Picture

Picture

Ferdig dulche de leche på boks

Reklame. I lang tid har vi utsatt oss selv for livsfare ved å koke bokser med kondensert melk for å få denne deilige kremen kalt dulche de leche. Nå slipper du å tenke mer på det.  Endelig er den ferdigkokte melkekremen å få på boks. Her får du TO oppskrifter med den nye kremen.
Du har kanskje puttet denne i handlekurven på tur til et av våre naboland. Nå er den endelig å få kjøpt i Norge!

Du finner den karamelliserte melken på COOP OBS og MEGA

Karamellisert melk er laget av kondensert melk som er kokt i 23 timer. Melken får konsistens, farge og smak som karamell og er perfekt som fyll i bakverk. Du kan bruke den rett fra boksen som kakefyll, som fyll i makroner, som glasur eller som saus på is.

Hvordan det smaker? Karamell! (Har du smakt Hapå vet du hvordan det smaker…)

Picture

Berlinerboller med Tørsleffs karamellkrem
300 g hvetemel
2 dl melk
20 g gjær
30 g sukker
1/2 ts kardemomme
50 g smør
1/4 ts salt

​1 liter solsikkeolje (eller annen nøytral olje) (vil du bruk en større kjele enn det jeg brukte, kjøp 2 liter)
1 boks Tørsleffs Karamelliserte melk

Slik gjør du:
1. Ha alt i bakebollen og elt t i ca. 15 minutter.
2. La deigen hvile ca. 20 minutter.
3. Rull boller (ca. 40 gram) og sett på en plate.
4. Sett deigen til heving over en kum med varmt vann ca. en halv time.
5. Hell oljen i en kjele. (Bruk gjerne 2 liter olje om du vil bruke en større kjele enn min på bildet).
6. Når det bobler rundt en tresleiv er oljen varm nok til å begynne å koke berlinerbollene.
7. Ha i maks 3 boller. Snu når de har fått fin farge. Stek på andre siden til bollen har fått passe farge.
8. Legg over i en beholder med sukker. Vend rundt. Avkjøl.
9. Ha karamellkremen i en sprøytepose. Stikk posen inn i bollen og klem. Eller skjær et lite hakk i bollene og legg kremen i .


Picture

Banoffee

Picture

Banoffee

Bunn:
300 g havrekjeks (eks. digestive)
120 g smør

Fyll:
1 boks karamellisert melk
2 dl kremfløte
1 ss sukker
2 bananer
20 g smeltet sjokolade til pynt

Slik gjør du:

1. Knusk kjeks sammen med smeltet smør og press ut i en form ca. 24 cm. Stek på 180 grader i 7-8 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl.
2. Stryk utover en boks med Tørsleffs karamellkrem
3. Pisk kremfløte med sukker og skjær bananer i skiver. Stryk utover karamellkremen og legg på bananskiver. Bre utover bløtpisket krem. Pynt med litt smeltet sjokolade.

Picture

Picture

Banoffee er en klassiker som er lett og rask å lage. Du må ikke putte bunnen i ovnen (det er valgfritt) og er du for eksempel på hytta uten stekeovn kan du fint overraske med denne desserten.
Picture

Raskt, enkelt og veeeeldig godt!
Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Ragnild
    Svar
    Skrevet på16:04, 26. september 2017

    Takk for nyttig info! 🙂 Den skal prøves ved første anledning 🙂

  • Ingrid Knudsen
    Svar
    Skrevet på14:29, 18. mars 2019

    Det var jammen på tide! Jeg gleder meg 😀

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...