Biscotti med mandler og sitron

Biscotti med mandler og sitron

Det drar seg mot påske og flere har spurt om jeg ikke kan bake noe kjeksaktig smaksatt med sitron. I dag valgte jeg derfor å lage en biscotti med vri. I disse har jeg nemlig byttet ut halvparten av melet med mandelmel (finmalte mandler). Det ble utrolig godt!

Biscotti er en tørr kake som stekes to ganger. Denne varianten ble imidlertid ikke fullt så knallhard som andre varianter av biscotti. Jeg har blant annet en favoritt her.

Fordi jeg har byttet ut halvparten av melet med mandelmel henger den litt dårligere sammen, de blir litt skjøre. Men, bruker du en veldig skarp kniv når du skjærer opp bitene bør det gå bra likevel. Og om de skulle falle litt i fra hverandre gjør det jo ingen ting. Det smaker like godt.

Som en tredje komponent ( i tillegg til hele mandler og sitron) valgte jeg å tilsette litt grovmalt kardemomme. Det kan du godt droppe om du vil, eller du kan tilsette noe annet du liker. Valmuefrø kanskje? Hvit sjokolade? Nøtter du liker godt? Det er helt opp til deg.

Biscotti oppbevares i en pose eller i boks. Er holdbare i flere uker.

Tusen takk for lån av fat Frøken Rosa

Biscotti med sitron og mandler
150 g finkornet sukker (eller bruk det sukkeret du har)
2 egg
125 g hvetemel
125 g mandelmel eller finmalte mandler
2 ts bakepulver
revet skall av 1 hel sitron
2 ss sitronsaft
1-2 ts grovmalt kardemomme (kommer an på hvor godt du liker kardemomme..kan droppes)
80-100 g mandler (jeg brukte med skallet på)

Vil du heller lage biscotti med hvit sjokolade og sitron?

Slik gjør du:
1. Pisk en luftig eggedosis av egg og sukker.
2. Rør inn det tørre.
3. Vend inn mandler. Prøv ikke å røre for mye.
4. Lag to stenger og fordel deigen på plate som vist på bildet. Deigen er klissete, så bruk litt ekstra mel på hendene.
5. Stek på 180 grader i ca. 15-20 minutter.
6. Avkjøl litt før du skjærer i biter og legger på plate. Bruk en god sagekniv og skjær litt på skrå, ikke press.
7. Sett inn i ovnen på 130-140 grader og tørk bitene til de er harde og helt tørre. Tar fra 35-50 minutter.

Vil du heller lage sjokoladebiscotti med mandler?

Vei opp ingrediensene. Rør sammen det tørre, sånn at hevemiddel fordeles jevnt
Pisk eggedosis, vend inn det tørre
Tilsett revet og flytende sitron, rør inn mandler
Klapp deigen ut i to stenger, ta litt mel på fingrene
Stek og avkjøl noe før du bruker en skarp kniv og skjærer i skrå stykker
Legg på en bakeplate og etterstek på ca. 135 grader i 30-40 minutter, til de er tørre
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...