Din handlekurv er nå tom!
Solbærmousse-kake
Solbærkake pyntet med hvit sjokolade
Solbærmousse-kake
Bunn 26 cm: 1. Stivpisk eggehviten med melis som has i litt etter litt. Avkjøl bunnen, ta den ut av springformen og sett på en justerbar kakering (se bilde) Mousse: 1. Kok solbær og sukker til det er redusert til ca. 1 dl. Avkjøl noe. Hell solbærmoussen i kakeringen og avkjøl minimum 3 timer før servering. |
|
Jeg har klippet istykker en engangs-sprøytepose av plast til denne dekoren. Smelt hvit sjokolade i mikroovn. Kun 15 sekunder av gangen, rør til du har flytende masse. Hell sjokoladen i et papirkremmerhus og sprøyt som vist på bilde. Vri plasten og legg den på et brett som settes i kjøleskap. Resten av den hvite sjokoladen strykes utover plast og settes i kjøleskap – jeg lagde tre slike som vist på siste bildet. (Brytes opp i biter og plasseres rundt kaken) Klikk på bildene for å se de større.
Trill marsipankuler og dypp de i litt vann. Trill i skåler med farget sukker (kjøpt ferdig på boks).
Varm en skarp kniv og skjær rundt kaka for å løsne den fra ringen. Ta av ringen og pynt med glitterkuler, solbær og hvite sjokoladekrøller. Bryt opp hvit sjokolade og sett på rundt kanten.
Alvilde
Hei, hvor mange dl er 400-500 g pisket kremfløte?
Konditor-Elin
Hei Alvilde
Det er ca. 4-5 dl ferdigpisket kremfløte