Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Kirsebærpai

Picture

Surt og søtt, knasende og bløtt

Høyt henger de og sure er de. Men jammen er de verd å plukke for å lage denne friske desserten. 
Enkel kirsebærpai

Antall: 12 porsjoner
Tid å tilberede: 1 time

1 pakke ferdig butterdeig eller lag deigen selv
500 g kirsebær
ca. 1 dl cognac eller rom (valgfritt)
6 ss brunt sukker
1 ss mel

Slik gjør du:

1.    Ta opp en pakke frossen butterdeig og la platene tine under et kjøkkenhåndkle i ca. et kvarter.
2.    Bland kirsebær, alkohol, sukker og mel i en bolle og la det stå ca. en time.
3.    Kjevle deigemnene litt (ca. 1-2 mm tynne) og prikk butterdeigen med en gaffel.
4.    Stikk ut rundinger, store nok til å dekke hele muffinsformen.
5.    Legg rundingene i muffinsformene og fyll opp med kirsebær.
6.    Stek på 210 grader ca. 30-40 minutter. 

Mange har et kirsebærtre i hagen men ofte blir de røde bærene hengende til fuglene spiser dem. Det er så surt, sier du kanskje, men disse bærene har mange anvendelsesområder, som for eksempel i kompott, som saft eller i en dessert. Bærene kan fint fryses og gjøres om til en smakfull sommerdessert en kald vinterdag. 

En tilbakevendende klassiker er kirsebærpai som finnes i utallige utgaver. I denne oppskriften har jeg har valgt å gjøre det enkelt for deg ved å velge ferdig butterdeig som du kjevler ut og legger i muffinsformer.

Bærene har jeg marinert i rom, noe som er helt valgfritt. Kirsebærene safter en del under steking, derfor er det viktig at du steker den lenge nok, slik at butterdeigen ikke blir seig og bløt. Server rett fra ovnen med is eller en liten krem-dott til.

Picture

Picture

Picture

Picture

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...