Din handlekurv er nå tom!
Panna cotta med rabarbra
Enkel, sommerfrisk dessert du kan lage ferdig i forveg
3 dl kremfløte (en kartong)
3 dl helmelk
1- 1.5 stk vaniljestang
90 g sukker
4 plater gelatin
Baking av rabarbra:
ca. 300-400 g rabarbra (delt i 4-5 cm biter)
ca. 50 g sukker
1/2 vaniljestang
2-3 ss vann
Legg først 4 blader gelatin i kaldt vann. Del vaniljestengene og skrap ut vaniljefrø. Ha melk, fløte og sukker i en kjele sammen med vaniljefrø og vaniljestenger. Varm til kokepunktet. Klem ut vannet av gelatinen og rør den inn i den varme fløteblandingen. Fjern vaniljestengene og hell opp i porsjonsglass, eller i en form. For at vaniljefrøene ikke skal samle seg i en klump i bunnen av glassene venter du til blandingen er nesten kald før du heller i glassene og setter kjølig. (Skal du lage desserten i en form som skal hvelves anbefales å tilsette et par plater ekstra med gelatin). Settes i kjøleskap i minimum en time før de skal serveres. Kan fint lages dagen i forvegen.
Baking av rabarbra:
Ha biter av rabarbra (er skuddene nye behøver du ikke skrelle rabarbraen) i en ildfast form, strø over sukker og ha i vann, vaniljefrø og vaniljestang. Legg over folie og bak på 175 grader til de begynner å safte/møre. Rabarbraen skal ikke steke så mye at den går i oppløsning. Tar ca. 15-30 minutter.
Montering:
Avkjøl rabarbraen helt og la den gjerne stå natten over i sin egen sirup. Når panna cottaen er helt stiv, legg på sirup og rabarbra på toppen. Server og spis 🙂
|
|
Thomas Frydenberg
Ser nydelig ut. Det er farlig å være sulten, samtidig som man leser bloggen din. Blir veldig fristet av alt det gode du lager.
Konditor-Elin
Takk for det!
Hilde
Kan man ha panna cottaen i slike metall muffinengangsformer? tåler dei å stå litt over et døgn på kjøl? tips til korleis dei får den lettast ut av formen?
Elin Krem.no
Ja, du kan bruke aluminiumsformer. De tåler å stå flere døgn, men må pakkes inn. Dyppes i varmt vann for å løsne.