Din handlekurv er nå tom!
Komtessevafler
Det er mange som ønsker at jeg skal lage noe sesongbasert om dagen. Noe med epler. Eller plommer. Forslagene jeg får ligger som oftest allerede på krem.no. Derfor valgte jeg i dag å lage noe en av mine følgere har ønsket lenge, nemlig danske komtessevafler. Hasselnøttmakroner med sjokoladesmørkrem.
Kakene er enkle å lage og er ei sånn litta kake du kan ta opp fra fryseren til kaffen når det måtte passe deg. Den er dessuten glutenfri.
Har du ikke hasselnøtter kan du gjerne bruke andre type nøtter eller mandler. Pass på at du har godt mellomrom mellom hver makron, de flyter nemlig godt ut i ovnen. Ikke bry deg om at de blir flate. Det gjør ingen verdens ting. Disse skal være litt rustikke.
Kakene legges sammen med smørkrem og skal originalt dyppes halve kaken i sjokolade. Det gadd ikke jeg. Min versjon er å smelte bare litt sjokolade og ha den i en sprøytepose. Så sprøyte litt sikk-sakk-mønster på hver kake. Testet å ha litt instant espressopulver i halvparten av smørkremen, noe som ble veldig godt.
Komtessevafler (ca. 30 stk)
200 g malte hasselnøtter
200 g sukker
3 eggehviter
Sjokoladesmørkrem
125 g mykt smør
125 g melis
75 g mørk sjokolade, smeltet
3 eggeplommer
evt. 2 ts instant espressopulver
Pisk smør og melis til det er lyst og luftig. Tilsett en og en eggeplomme. Rør inn sjokolade og evt. kaffesmak.
Slik gjør du:
1. Mal hasselnøtter på en foodprocessor.
2. Pisk opp eggehvitene, tilsett sukker litt etter litt. Pisk til marengsen er fast, men bløt, minimum fem minutter.
3. Bland inn hasselnøtter.
4. Ha massen i en sprøytepose og sprøyt ut på en plate med bakepapir. Makronene skal være som en 20-krone i størrelse. Det blir ca. 60 stk.
5. Stek en og en plate på 170 grader over/ undervarme, midt i ovnen i ca. 15-20 minutter.
6. Finn topp og bunn som passer, sprøyt krem på den ene delen og legg den andre på.
7. Evt dypp i smeltet sjokolade, eller smelt ca. 15-20 g sjokolade og ha i et kremmerhus. Sprøyt på dekor etter ønske.
Nina Malmin
Hvilke kokesjokolade brukes til gluten fri bakst?
Elin Krem.no
Det er ikke gluten i vanlig kokesjokolade, bruk hvilken som helst
Torill Aanesrud
Hallo. Ser gode ut!!! Jeg er veldig glad i hasselnøtter men synes ofte at det er harske nøtter i posene jeg kjøper (selv om de ikke har gått over dato). Kan du anbefale noen?
Elin Krem.no
Dessverre. Har samme erfaring som deg og syntes det er bingo. Har ikke kommet frem til en at butikkjede er bedre enn andre.