Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Halloween-cookies

Halloween er nært forestående, og jeg er mer ivrig enn jeg NOEN gang har vært. Dere som har fulgt meg en stund veit at jeg ikke akkurat har ropt hurra for Halloween tidligere, men i år har jeg tenkt annerledes. I år syntes jeg nemlig vi skal droppe turen i nabolaget og heller lage et Halloween-verksted for ungene hjemme hos oss selv.

I går fikk jeg se anbefalingene fra min kommune hvordan vi skal forholde oss til Halloweenfeiringen, og da tenkte jeg: Halloween korona-style blir for vanskelig å gjennomføre. Da er det bedre å lage en hyggelig kveld hjemme hos seg selv, finne på noe gøy og spise det godteriet man selv har kjøpt inn.

Dette blir nesten som å lage pepperkaker. Jeg har tatt utgangspunkt i pepperkakedeigen, kun byttet ut krydderet med kakao. Den ble SÅ bra å jobbe med! Vil du heller lage dette med en vanlig nøytral deig, lag min mørdeig. Kjøp inn noe non stop, konditorfarger og gjør akkurat sånn du pleier når du har pepperkake-verksted. Du kan nemlig lage HVA du vil med denne deigen (det kommer flere eksempler etter hvert).

Sjoko-deig
125 g sukker
100 g smør/margarin
80 g sirup
250 g hvetemel
40 g kakao
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 egg

Slik gjør du:
1. Sukker, sirup og margarin/smør varmes til en flytende masse (sukkeret skal smelte).
2. Bland kakao sammen med det tørre.
3. Elt det tørre og det flytende sammen til en deig. Tilsett egget.
4. Bland til du har en glatt deig.
5. Settes kjølig 2-3 timer, gjerne til dagen etter.
6. Kjevle ut det du ønsker og stek på 200 grader i ca. 10 minutter over/ undervarme.

Eggehviteglasur
1 eggehvite
180-240 g siktet melis
3-4 dråper sitronsaft

Sikt melis og rør sammen med eggehviten. Bruk en sleiv, eller sett i den ene vispen i håndmikseren og rør kraftig til du har en hvit seig masse. Tilsett mer melis (eller eggehvite) for å få rett konsistens. Ha i sitrondråper til slutt (eller en annen form for syre, for eksempel noen dråper eddik). Legg en våt klut over bollen for at det ikke skal dannes skorpe på glasuren.

Jeg bruker aldri oppskrift når jeg skal lage eggehviteglasur, men bare rører eggehvite og melis sammen til rett konsistens.

Sprøytepose
Klipp opp trekanter av matpapir og lag sprøyteposer. Se hvordan du lager et kremmerhus i papir her. Du kan også bruke en vanlig frysepose og klippe et lite hull.
Deigen er som pepperkakedeigen min, varm og bløt og trenger avkjøling før den kan brukes
Lag gjerne deigen dagen før
Saltstenger + deig og en grillpinne eller gaffel blir et kosteskaft. Vil du lage dem lyse, lag en Mørdeig
Pynt med glasur, bruk farger, (tørka kornblomster) og nonstop og ha det gøy!

 

Be the first to write a review
4 Kommentarer
  • Beathe
    Svar
    Skrevet på07:24, 25. oktober 2020

    Hvor mange kaker får man av denne deigen (sånn ca?) Skal lage noe snacks til Hallo-venn fest for 2 skoleklasser. De er ca 50 elever

  • Caroline
    Svar
    Skrevet på20:42, 29. oktober 2020

    Hei!
    Vet du om det fungerer å bytte ut hvetemelet med noe glutenfritt?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...