Din handlekurv er nå tom!
Vannbakkels-svaner
Det er vannbakkels-uke på krem.no og da noen foreslo at jeg skulle lage svaner måtte jeg jo bare trå til. Har nok ikke laget disse siden jeg gikk på yrkesskolen, men de er jo søte da! Du kan helt sikkert lage dem større, men jeg liker tanken på å ha disse på et afternoon tea fat eller noe sånt. Spises i ett jafs.
Lag litt avlange, små vannbakkels (se bilde under) og skjær av toppen. Del «lokket» i to. Fyll vannbakkelsene med for eksempel en chantillykrem (kremfløte tilsatt vaniljesmak) og legg på det delte lokket på hver side som «vinger».
Man skal nok ha litt håndlag for å lage disse halsene sånn som jeg har gjort det, (med en sprøytepose laget i matpapir) men øvelse gjør mester! Lag heller for mange enn for få. De stekte på 200 grader i ca. 10 minutter.
Ettersom det blir mange, mange vannbakkels av denne røren tar jeg også med hva jeg lagde av de siste vannbakkelsene (de som ble litt for store).
Vannbakkels-svaner er ferskvare, de kan ikke fryses og helst ikke lages dagen før de skal spises. MEN – vannbakkelsen i seg selv kan bakes opp og fryses (ufylt). Disse er også gode fylt med salte kremer, som for eksempel en ostekrem. Men det er ikke min spesialitet…
Vannbakkels-svaner
Lag vannbakkels-røre etter denne oppskriften
Kremen jeg har fylt med:
3 dl kremfløte
3 små skjeer sukker
2 ss vaniljepasta (eller frø fra 1/2 vaniljestang)
Følg bildene under for å se hvordan det gjøres:
Vannbakkels med glasur
Hva jeg lagde av resten?
Jo, jeg fylte dem med resten av kremen og hadde på en enkel glasur
Glasur til fylte vannbakkels
200 gram melis
1 ss kakao
3-5 ss vann
Hilde Ask
Hei! Takk for inspirasjon til å lage noe godt til onsdagstrimmen på aldershjemmet! Det ble afternoon tea med vannbakkelse svaner ,sandwich ,deilig frukt og macroner samt en liten sherry til de som ville ha.
Elin Krem.no
Åh, så nydelig!! Takk for at du delte <3