Din handlekurv er nå tom!
Sjokolademousse med After Eight
Hvert år lager jeg forslag til en jule- eller nyttårsdessert, og hva passer vel bedre en en nydelig, mjuk sjokolademousse? Den smaker som After Eight, og vil du lage den litt ekstra fin til nyttår har jeg alternativ pynt du kan få bryne deg på! (Se lenger ned på siden).
Du kan lage sjokolademousse på mange måter, og dette er den jeg vet du vil like best, fordi den er så lett å lage. Den er laget over samme lest som denne, med nougat.
Desserten smaker veldig godt med litt lettpisket krem på toppen og vil du lage noe både morsomt og godt å pynte med har jeg laget noen stjerner i hippen-kjeks. De har jeg penslet med sjokolade og strødd litt popping candy på. Aldri en festdessert uten popping candy, haha! (Popping candy er et sukker som smeller når det kommer i munnen). Husk at sukkeret «går av» i kontakt med fukt, så i stede for å sette stjernene i kremen kan du servere dem ved siden av.
After Eight-dessert (ca. 5 porsjoner)
1 dl kremfløte
75 g after eight (9 stk)
75 g mørk sjokolade
2 dl kremfløte, bløtpisket
Dekor:
1-2 dl bløtpisket kremfløte til pynt på toppen
Litt revet sjokolade
After Eight til pynt, eller stjernekjeks med popping candy ( se litt lenger ned)
Slik gjør du:
1. Smelt hakket sjokolade, after eight og fløte over vannbad eller i mikro. Rør sjokoladen glatt. Sett i kjøleskapet til den får romtemperatur.
2. Visp slapp krem av 2 dl kremfløte. Sett kjølig.
3. Når sjokoladeblandingen er nok avkjølt røres den inn i den slappe kremen.
4. Helles i glass og settes kjølig til servering.
Hippenkjeks (nok til ca. 25 stjerner) Se bilder litt lenger ned på siden hvordan jeg lager stjernene.
50 g eggehvite
50 g melis
50 g hvetemel
50 g smeltet smør
Rør sammen eggehvite, melis og hvetemel. Rør inn smeltet smør.
Stekes på 180 grader (over/undervarme) til de er gylne, ca. 5-8 minutter.
Smelt ca. 25 g mørk sjokolade. Pensle stjernene og dryss på popping candy. Kjøpes på Europris eller Nille.
Slik lager du stjerner av hippenkjeks: