Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Nougatmousse med Toffin

Nougatmousse med Toffin

Kremete dessert med lys sjokolade, nougatsmak og biter av myk karmell

Her på bjerget er vi ikke akkurat de mest ivrige til å lage noe godt med nougat. Derfor måtte jeg ty til dansk inspirasjon for å lage denne kremgode desserten. For å få et spennende tygg tilsatte jeg litt hakket Toffin. Nougat og Toffin var perfect match!
Egentlig er det jo litt merkelig at vi i dette landet hvor det spises SÅ mye Nugatti ikke bruker mer nougat i desserter. Selv er jeg litt pysete, det skal liksom ikke smake for voldsomt nougat. Derfor måtte jeg moderere den danske inspirasjonen noe. Jeg har jobbet i dansk konditori, og der bruker de nougat både i fyll og til overtrekk av kaker. Kraftige saker. Toffin er et godteri jeg nesten hadde glemt. Den lille esken tror jeg er borte, men en stor pose gjør lykke lenger. Sånn. Da var helgedesserten i boks. Kos deg med den! (Det gjorde jeg – tok helgekosen litt på forskudd..)  
1. En pakke bløt nougat (100g) og 50 g lys sjokolade 2. Smelt nougat i den varme melken, tilsett hakket sjokolade. 3. Når blandingen er avkjølt, visp inn i den slappe kremen. 4.Grovhakk Toffin og bland inn i kremen.

Nougatmousse

1 dl melk Hel
100 g blød nougat
50 g lys sjokolade
2 dl kremfløte
ca. 15 kuler Toffin (valgfritt)
(Du kan også rive skallet av en appelsin eller tilsette 2 ss appelsinlikør) 

Slik gjør du:
1. Varm melken til kokepunktet. Rør inn nougat (er den kald kutt den opp i terninger). Rør til det er glatt. 
2. Ha i hakket sjokolade. Rør glatt.
3. Sett blandingen til avkjøling i kjøleskap.
4. Visp slapp krem av kremfløten. Sett kjølig.
5. Når nougatblandingen er avkjølt røres den inn i den slappe kremen.
6. Ha i grovhakkede Toffinkuler.
7. Helles i glass og settes kjølig til servering. 

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...

Kneippbrød

I dag deler jeg en oppskrift på kneippbrød....

Eplekake med smuldre..

Det er norske epler i butikkene og mange...