Din handlekurv er nå tom!
Formkake med eple, rosiner og nøtter
I dag har jeg bakt en formkake med eple, rosiner og hasselnøtter, og da jeg tok et tygg minte det kanskje litt om mormonsen? Litt sånn gæmilskake, altså 😉
Oppskriften er dansk, og det du putter oppi kan du godt justere. Det er ikke et must hverken med rosiner, nøtter eller eple. Erstatt gjerne med mandler, annen fast frukt eller kanskje hakket sjokolade kunne vært godt? Har du ikke sitron kan du droppe det og tilsette 2 ts vaniljesukker.
Den steker ferdig på under en halvtime og er holdbar i mange dager. Smaker kanskje best på dag 2. Kan gjerne fryses.
Om du ikke har en liten langpanne 25 cm x 35 cm kan du godt steke den i en rund form – ca 28 cm i diameter.
Formkake med eple, rosiner og nøtter
4 vanlige eller 5 små egg
250 g sukker
250 g smør/ margarin (romtemperert)
300 g hvetemel
1.5 ts bakepulver
saft og revet skall av 1 sitron
75 g rosiner
75 g hasselnøtter
1-2 stk epler i biter på 1-2 cm
Til toppen:
20 g hakkede hasselnøtter
Svensk perlesukker
Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk romtemperert smør/ margarin).
2. Rør inn ett og ett egg.
3. Sikt inn hvetemel og bakepulver og bland sammen så det blir en jevn masse.
4. Rør inn sitronsaft og revet sitronskall. Vend inn grovhakkede nøtter, rosiner og biter av eple til slutt.
5. Hell i langpanne 25 cm x 35 cm kledd med bakepapir. Dryss på nøtter og perlesukker. Settes midt i oven på varmluft 180 grader ca. 20-25 minutter. Bruker du over/undervarme kan du regne med noe lenger steketid. Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig stekt. Henger det deig igjen på pinnen må kaken stekes videre.