Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Opp ned banankake med karamell og sjokolade

Opp ned banankake med karamell og sjokolade

Bilde

Karamelliserte bananer i saftig banankake med sjokolade

Banankake for deg som liker banan, karamell og sjokolade, og hvem gjør vel ikke det? Forresten, denne kaka passer til deg som ikke liker bananer også, sånn som meg. Den smaker bare helt himmelsk godt!
Bananer har jeg aldri likt. Kanskje derfor det satt litt langt inne å lage banankake første gang. Den ble fort krem.no’s mest populære oppskrift. Og etter det har det blitt enda en banankake, med kakao.

I dag hadde jeg tre brune bananer på fruktfatet som fluene svermet rundt. Da er det på høy tid å få brukt dem til noe. Og overmodne bananer egner seg best til å bake med.

Til denne kaka har jeg brukt en liten brødform (21cm x 12cm) men du kan gjerne bruke en annen brødform, eller en springform (22 eller 24 cm). Pass på at du ikke rører for mye etter at du har siktet inn det tørre. Det skal bare såvidt blandes sammen, ellers blir det fort sprettball-konsistens på hele kaken.

Opp ned banankake med sjokolade
100 g smør
50 g sukker
50 g lyst brunt sukker (eller ta det du har)
2 egg
140 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 1/2 most banan (pluss halvannen banan delt på langs)
50 g hakket sjokolade

Karamellsaus
30 g smør
50 g brunt sukker (demerara)
50 g sirup
1-2 bananer skåret på langs.

Slik gjør du:
1. Kle en form med bakepapir. (Bruker du en firkantet form kan det lønne seg å klippe hakk inn i de fire hjørnene).
2. Ha alle ingrediensene til karamellsausen i en kasserolle og la det koke opp. Hell sausen i bunnen på forma.
3. Skjær bananer på langs og legg oppå sausen.
4. Pisk sammen mykt smør og sukker til det er luftig. Tilsett ett og ett egg.
5. Bland inn most banan.
6. Sikt inn det tørre og bland det inn.
7. Tilsett hakket sjokolade.
8. Fordel kakerøra jevnt over bananene, slå forma godt i bordet et par ganger. Sett inn i ovnen på 180 grader og stek i 50 min – 1 time. Bruk en bakepinne for å sjekke om kaka er ferdig. Henger det deig igjen på pinnen, stek den lenger. (Satte på varmluft siste 20 minuttene)

Bilde

Banan inni og banan på toppen (eller i bunnen). Bruk gjerne overmodne bananer i denne kaka.
Bilde

Ferdigstekt! Om du ikke vil ha bananer og saus i bunnen av forma er denne kaka veldig god kun med bananer og sjokolade blandet inn i kakerøra.
Bilde

Saftig og god, og holdbar i flere dager. Kan også fryses.
Bilde

Min lille foto-assistent, Dixi. Skal alltid følge med på hva jeg driver med 🙂
Be the first to write a review
No Comments

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...