Din handlekurv er nå tom!
Opp ned banankake med karamell og sjokolade
Karamelliserte bananer i saftig banankake med sjokolade
I dag hadde jeg tre brune bananer på fruktfatet som fluene svermet rundt. Da er det på høy tid å få brukt dem til noe. Og overmodne bananer egner seg best til å bake med.
Til denne kaka har jeg brukt en liten brødform (21cm x 12cm) men du kan gjerne bruke en annen brødform, eller en springform (22 eller 24 cm). Pass på at du ikke rører for mye etter at du har siktet inn det tørre. Det skal bare såvidt blandes sammen, ellers blir det fort sprettball-konsistens på hele kaken.
Opp ned banankake med sjokolade
100 g smør
50 g sukker
50 g lyst brunt sukker (eller ta det du har)
2 egg
140 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 1/2 most banan (pluss halvannen banan delt på langs)
50 g hakket sjokolade
Karamellsaus
30 g smør
50 g brunt sukker (demerara)
50 g sirup
1-2 bananer skåret på langs.
Slik gjør du:
1. Kle en form med bakepapir. (Bruker du en firkantet form kan det lønne seg å klippe hakk inn i de fire hjørnene).
2. Ha alle ingrediensene til karamellsausen i en kasserolle og la det koke opp. Hell sausen i bunnen på forma.
3. Skjær bananer på langs og legg oppå sausen.
4. Pisk sammen mykt smør og sukker til det er luftig. Tilsett ett og ett egg.
5. Bland inn most banan.
6. Sikt inn det tørre og bland det inn.
7. Tilsett hakket sjokolade.
8. Fordel kakerøra jevnt over bananene, slå forma godt i bordet et par ganger. Sett inn i ovnen på 180 grader og stek i 50 min – 1 time. Bruk en bakepinne for å sjekke om kaka er ferdig. Henger det deig igjen på pinnen, stek den lenger. (Satte på varmluft siste 20 minuttene)
|
|
|
|