Opp ned banankake med karamell og sjokolade

Opp ned banankake med karamell og sjokolade

Bilde

Karamelliserte bananer i saftig banankake med sjokolade

Banankake for deg som liker banan, karamell og sjokolade, og hvem gjør vel ikke det? Forresten, denne kaka passer til deg som ikke liker bananer også, sånn som meg. Den smaker bare helt himmelsk godt!
Bananer har jeg aldri likt. Kanskje derfor det satt litt langt inne å lage banankake første gang. Den ble fort krem.no’s mest populære oppskrift. Og etter det har det blitt enda en banankake, med kakao.

I dag hadde jeg tre brune bananer på fruktfatet som fluene svermet rundt. Da er det på høy tid å få brukt dem til noe. Og overmodne bananer egner seg best til å bake med.

Til denne kaka har jeg brukt en liten brødform (21cm x 12cm) men du kan gjerne bruke en annen brødform, eller en springform (22 eller 24 cm). Pass på at du ikke rører for mye etter at du har siktet inn det tørre. Det skal bare såvidt blandes sammen, ellers blir det fort sprettball-konsistens på hele kaken.

Opp ned banankake med sjokolade
100 g smør
50 g sukker
50 g lyst brunt sukker (eller ta det du har)
2 egg
140 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 1/2 most banan (pluss halvannen banan delt på langs)
50 g hakket sjokolade

Karamellsaus
30 g smør
50 g brunt sukker (demerara)
50 g sirup
1-2 bananer skåret på langs.

Slik gjør du:
1. Kle en form med bakepapir. (Bruker du en firkantet form kan det lønne seg å klippe hakk inn i de fire hjørnene).
2. Ha alle ingrediensene til karamellsausen i en kasserolle og la det koke opp. Hell sausen i bunnen på forma.
3. Skjær bananer på langs og legg oppå sausen.
4. Pisk sammen mykt smør og sukker til det er luftig. Tilsett ett og ett egg.
5. Bland inn most banan.
6. Sikt inn det tørre og bland det inn.
7. Tilsett hakket sjokolade.
8. Fordel kakerøra jevnt over bananene, slå forma godt i bordet et par ganger. Sett inn i ovnen på 180 grader og stek i 50 min – 1 time. Bruk en bakepinne for å sjekke om kaka er ferdig. Henger det deig igjen på pinnen, stek den lenger. (Satte på varmluft siste 20 minuttene)

Bilde

Banan inni og banan på toppen (eller i bunnen). Bruk gjerne overmodne bananer i denne kaka.
Bilde

Ferdigstekt! Om du ikke vil ha bananer og saus i bunnen av forma er denne kaka veldig god kun med bananer og sjokolade blandet inn i kakerøra.
Bilde

Saftig og god, og holdbar i flere dager. Kan også fryses.
Bilde

Min lille foto-assistent, Dixi. Skal alltid følge med på hva jeg driver med 🙂
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...