Enkle smådesserter for store og små
Disse plettene er superenkle å lage og kan gjerne lages opp på forhånd og legges i fryseren. Tiner på et øyeblikk! Laget i samarbeid med Hoff potetmel.
Bruk det du selv måtte like under frukten – jeg liker godt kombinasjonen av vaniljekrem, kakebunn og frukt, men du kan også bruke en ostekrem (samme type som du bruker på gulrotkake), vanlig pisket krem, mascarponekrem, nugatti, smeltet sjokolade, nøttepålegg eller et godt syltetøy. 2 egg
50 g sukker
25 g Hoff potetmel
25 g hvetemel
Vaniljekrem
Diverse frukt og bær
Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av sukker og romtempererte egg.
2. Sikt hvetemel og potetmel. Vendes inn litt etter litt forsiktig med en slikkepott.
3. Bruk en skje og legg på små pletter på en plate kledd med bakepapir.
4. Stek på 210 grader i 5-7 minutter til minibunnene er gylne.
5. Smør på ferdig vaniljekrem (lag selv eller kjøp ferdig) og legg på frukt og bær etter ønske.
Ta en skje og stryk ut små pletter. Pass på å få jevn tykkelse.
Legg på det du ønsker av smak – nugatti eller vaniljekrem, pære eller jordbær. Man tager hva man haver.
Findus
Disse var originale! Så delikate! Skal definitivt testes i løpet av helgen 🙂
Findus
Disse tertene var så lette å lage at jeg ser for meg at de kan bli sommerens store slager på dessertbordet, – selv for dem på slanker’n 😉 Jeg erstattet hvetemelet med 21 gr glutenfri kakemiks – vips så var de glutenfrie 🙂
Konditor-Elin
Så flott Findus! Tusen takk for tips 🙂
Åse I Raastad Velsand
Disse ble laget sammen med to femåringer – suksess! Kan med fordel erstatte annen snop. Lekker dessert med pisket krem også.
Elin Krem.no
Så bra, ja putt gjerne godis på!