Din handlekurv er nå tom!
Smakfull julestemning
100 g smør/ margarin
70 g sukker
70 g brunt sukker
2 egg
1 dl melk
150 g hvetemel
1.5 ts bakepulver
1 ts kanel
0.5 ts kardemomm
0.5 ts nellik
15 g grovknuste pepperkaker
Pepperkaker til pynt
Ostekrem
125 g kremost (nøytral smak)
50g mykt smør
75 g melis
1 ss sitronsaft
Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin).
2. Rør inn ett og ett egg.
3. Sikt inn hvetemel, bakepulver og krydder og bland sammen så det blir en jevn masse.
4. Rør inn melken og de knuste pepperkakene til slutt.
5. Settes midt i oven på ca. 180 grader ca.15 -25 minutter.
6. Kjør romtemperert smør og melis til det har en luftig konsistens. Tilsett romtemperert ost og sitron. Rør til du har en jevn og fin glasur.
Lyst til å lage noen fine pepperkakehus eller en pepperkakeslede?
|
|
Findus
Takk Elin, – disse ble veldig gode, – også med glutenfri kakemiks 😉 Er steketiden din riktig? Jeg syntes de luktet ferdig og fikk tørr kakepinne etter 17 minutter…
Konditor-Elin
Oi,da – det var jo raskt. Men sånn er det jo med ovner, de er litt forskjellig. Jeg skal allikevel gå inn og endre, for det aner meg at disse ikke trenger så lang tid som jeg har skrevet. Takk Findus!
Trine Espeland
Hei Elin 😀
Første, du er en kul dame 👏
Jeg ønsker å lage pepperkakemuffins, søkte rundt og fant din oppskrift 😀👏og skal prøve den. Du må løfte den og opp på IG 🥰. Ønsker deg en fin dag.
Trine
Elin Krem.no
Takk! Den ble lagt ut på instagram for kort tid siden 😉
Lise
Jeg har veldig lyst til å prøve disse! hvor mange muffins får man med oppskriften ovenfor?
Konditor-Elin
Hei Lise, det kommer an på hvor store muffinsformer du bruker, men jeg tror ca. 14-15 stk.
Findus
Jeg fikk 15 stk og jeg hadde nok fylt formene litt mer enn på bildet. De anbefales!!
Lisa
Hei hei. Disse var jeg tenkt å lage, men jeg lurte på om de er grei å fryse. Også heller evt lage frostingen når man skal servere dem… Eller bør de bare rett og slett spises med en gang? 🙂
Konditor-Elin
Hei Lisa! Muffins kan fryses, og ja, frostingen kan du lage når de skal serveres. Veldig smart! Men aller best smaker disse nystekt, altså…
Maren
Disse er så gode 😃 Skal lage de igjen i dag! Nam.
Konditor-Elin
Så koselig Maren 🙂 Kos deg!
sireh
Jeg lurer på om det er mulig å lage disse med vanlig sukker istede for brunsukker? Jeg har alt annet i hus, tenkte kanskje jeg kunne spare meg for en tur på butikken 😀
Konditor-Elin
Det går helt fint!
Chatrine
Kan man bruke vanlig pepperkakedeig? Bare blande den inn i røren?
Konditor-Elin
Du kan prøve. Da ville jeg kjørt 50-100 gram pepperkakedeig sammen med sukker og smør – slik at du fikk en glatt masse. Kryddermengden i oppskriften kan da droppes.
May Britt
Heisann. Hvor mye kardemomme og nellik skal det være i røren?☺️
Konditor-Elin
En halv teskje av hvert av krydderne. Av en eller annen grun forsvinner 1/2 tegnet – Takk for at du sa i fra May Britt 🙂