Din handlekurv er nå tom!
Fyrstekake
Fyrstekaka lenge leve
Mørdeig
Melis 100g
Margarin/ Smør 200g
Hvetemel 300g
Egg 1
Kaldt vann 2 ss
Fyrstekakemasse
250 g mandler
200 g melis (halvbland gjerne med brunt sukker)
3 eggehviter
Slik gjør du:
1.Lag mørdeig. Bland alle ingrediensene til en deig (ikke arbeid deigen for mye). Legg deigen kjølig minimum en halv time før du bruker den. Kjevle ut deigen ca. 1 cm tykk og kle en springform ca. 22-24 cm. La deigen gå ca. 3-4 cm opp på kanten.
2. Bland sammen malte mandler, melis/ sukker og eggehvite. Hell massen i mørdeigsskallet.
3. Kjevle ut litt mørdeig (ca. 2 mm tykt) og skjær ut strimler på 1 cm som legges i kryss-mønster oppå fyllet. Klem godt sammen i kantene.
4. Stek på 180 grader i 35-45 minutter.
|
|
Maja
Dette var en gledelig gjensyn!
I går hadde jeg bursdag men fordi jeg jobbet så hadde jeg ikke fått tid til å bake noe. Men mannen min og barna hadde kjøpt wienebrød og kokt kaffe til jeg kom hjem. Når vi satt der å koste oss så sa jeg det, at jeg skal bake fyrstekake neste gang jeg skal bake. Det må være alderen, sa mannen min da. Det er slike kaker som eldre spiser! Det er kansje det?
Uansett, neste gang blir det fyrstekake!
Konditor-Elin
Skulle gjerne delt denne med deg, Maja – gratulerer med dagen som var kjære trofaste følger! Og at det bare er oss som begynner å dra på åra som spiser fyrstekake er direkte feil. Min fyrstekake-periode har vart hele livet, helt fra jeg var liten jente. Godt da, godt nå. Punktum.
Nina Krydsby Vestgård
Denne kaken spiste vi hos min mormor da jeg var barn, nå skal jeg jammen prøve å bake den selv. 😊
Tullemor
Helt enig – denne kaken holder seg godt, bare så lett å glemme i havet av oppskrifter og forespørsler fra mann og barn. Tror jammen jeg skal finne oppskriften fra mamma i den håndskrevne kokeboken min og lage den neste gang jeg også. Forresten…..det er en himmelsk smak på den deigen (fy)
Konditor-Elin
Du har så rett Tullemor, noen ganger er det sjelebot å dra fram en håndskrevet oppskrift. Lett å glemme alle skattene som er skrevet ned og bevart av myke, kjærlige hender.
Reidun Andreassen
Fyrstekake er god kaffekake som nok ble servert oftere før i tiden. Jeg fikk oppskrift av svigermor for 30-40 år siden og i mandelmassen var det bl. a. 1 stor kokt potet som ble malt med mandlene.Det var sikkert for å drøye mandlene og fyllet ble kanskje saftigere– Mandelmasse: 200 uskållede mandler 200 g siktet melis 1/2 ts.kanel 1/2 ts kardemomme 1stor kokt potet 1ss kaldt vann el.litt eggehvite. (PS.Er du i slekt med Gunhild?)
karin henriksen
Is there any translation available?
Konditor-Elin
I am afraid it’s not. I suggest you copy this url into google translate, (and the whole page will be translated) http://www.krem.no/hjem/fyrstekake
Best of luck!
Reidun Andreassen